Orez egiptean

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2011 | 7178 vizualizari

 

Uite ca nu am stiut ca egiptenii fac orezul altfel,cum am vazut reteta bineinteles ca a trebuit sa o incerc!Interesanta.Eu folosesc o oala din fonta,la fel cum e ceaunul,dar innegrita sa nu gatesc direct pe fonta. E cea mai buna pentru orez ca nu se lipeste si nu se arde.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu bob lung 
  • 1 cana apa
  •  1-2 lingurite ulei 
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez egiptean:

Se spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua clocote,pune capacul si lasa-l la foc mic vreo 20 minute. Nu se mai deschide capacul si nu se deranjeaza. Nu trebuie amestecat si cand e gata apar niste gauri prin orez. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura pilaf