Ostropel de pui

de Julie in Pui, 23 Aug 2010 | 9461 vizualizari

 

O mancare de vara, aromata ,cu sos de rosii dulce acrisor- "ca la mama acasa" ;)

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500 g carne de pui
  • 5-6  catei de usturoi
  • 1-2 buc.  ceapa
  • 5-6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa (apa)
  • patrunjel verde, 1 foaie dafin
  • sare,vegeta,piper,cimbru,boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o
crusta crocanta se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun: ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa.
Se adauga rosiile ,decojite si date pe razatoare si foaia de dafin.
Se potriveste gustul cu sare, vegeta,piper, cimbru, boia dulce.
Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute ,apoi se adauga  supa si se pun inapoi
in tigaie si bucatile de pui.
Se mai gateste  pana cand sosul scade putin si se ingroasa.
Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de pui