Am tot văzut reţeta aceasta,dar parcă aveam eu ceva dubii.Credeam că e un fel de păcăleală,că doar pentru o pâinică trebuie să trudeşti serios,mai ales dacă nu ai în dotare maşină pentru făcut pâine.Când am văzut însă şi la Madi minunăţia de pâine,am zis că musai s-o încerc şi eu.Si mă declar pe deplin mulţumită de rezultat.Vă închipuiţi cât de bună a fost dacă nu m-am răbdat şi am tăiat-o fierbinte.
Dacă vă place pâinea pufoasă la miez dar cu o coajă crocantă,aceasta e reţeta de care aveţi nevoie.
Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea
Drojdia am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul.
In mijlocul fainii am facut o gropiţă unde am pus drojdia cu uleiul,apoi am adaugat restul de apa calduţă ,luând câte putina faina de pe margini pâna s-a încorporat toata.
Trebuie sa obtinem un aluat molicel.
Eu am mai adaugat 50 ml de apa.Voi apreciati în functie de tipul fainii folosite.
Am framântat doar pâna s-au omogenizat bine ingredientele,pentru a nu ramâne cocoloaşe.
Am presarat faina deasupra,am acoperit cu un prosop curat si am pus la frigider pâna a doua zi,aproximativ 16 ore.
A doua zi ,am luat aluatul de la frigider,l-am rasturnat pe planseta înfainata,l-am framântat putin si i-am dat forma ovala ca si a vasului în care am copt-o.
Am pus aluatul pe o hârtie de copt.
Avem nevoie de un vas cu capac pentru a coace aceasta pâine.
Vasul în care am copt pâinea,l-am pus împreuna cu capacul în cuptor sa se încalzeasca.
In timpul acesta am lasat aluatul la temperatura camerei.
Am scos vasul din cuptor si am transferat aluatul cu tot cu hârtia de copt în vas
Am acoperit si am pus vasul din nou în cuptor.
Am lasat 25 de minute cu capacul,apoi am scos capacul si am mai lasat 10 minute pâna când s-a rumenit deasupra.
Coaja a crapat si a devenit foarte crocanta iar miezul a ramas foarte pufos.