Pandispan pufos si simplu

de zinacup in Prajituri, 9 Ian 2013 | 19966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani umplute de faina
  • 2 cani de zahar
  • 10 linguri de ulei (de gatit)
  • 10 oua (albusuri separate de galbenusuri)
  • un zahar vanilat
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pufos si simplu:

Separam prima data ouale si le punem in boluri mari. In bolul de albusuri punem sarea si batem la mixer pana se fac spuma si atunci cand ridicam bolul  pe invers sa nu cada spuma. Apoi punem prima cana de zahar si amestecam iar cu mixerul timp de 1 minut. Apoi punem si a doua cana de zahar si iar amestecam cu mixer timp de 1 minut. In bolul de  galbenusuri punem 10 linguri de ulei si le amestecam usor pana se omogenizeaza spre dreapta ca sa nu se taie. Galbenusurile acestea le punem in bolul de albusuri si amestecam iar cu mixerul. Dupa aceea punem zaharul vanilat si in timp ce punem incet, incet toata faina amestecam cu spatula incet, incet sa nu iasa aerul. Intr-o unsa forma cu gaura la mijloc punem aluatul la cuptor deja aprins la 180 de grade, timp de 30-40 minute .

TIPS-URI

1

Eu personal coc prima data la rezistenta de jos pana se face (incepe sa miroasa pandispanul in toata casa si este copt la margini) si apoi pun rezistenta de sus

2

Nu amestecati aluatul la sfarsit inainte de forma repede, ca sa mentina aerul si sa va iasa pufos

3

La sfarsit ca sa vedeti daca e gata puneti inauntru in pandispan o scobitoare si daca aluatul se lipeste de ea atunci inca nu e gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos si simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise uscate si cappuccino