Separam prima data ouale si le punem in boluri mari. In bolul de albusuri punem sarea si batem la mixer pana se fac spuma si atunci cand ridicam bolul pe invers sa nu cada spuma. Apoi punem prima cana de zahar si amestecam iar cu mixerul timp de 1 minut. Apoi punem si a doua cana de zahar si iar amestecam cu mixer timp de 1 minut. In bolul de galbenusuri punem 10 linguri de ulei si le amestecam usor pana se omogenizeaza spre dreapta ca sa nu se taie. Galbenusurile acestea le punem in bolul de albusuri si amestecam iar cu mixerul. Dupa aceea punem zaharul vanilat si in timp ce punem incet, incet toata faina amestecam cu spatula incet, incet sa nu iasa aerul. Intr-o unsa forma cu gaura la mijloc punem aluatul la cuptor deja aprins la 180 de grade, timp de 30-40 minute .
1
Eu personal coc prima data la rezistenta de jos pana se face (incepe sa miroasa pandispanul in toata casa si este copt la margini) si apoi pun rezistenta de sus
2
Nu amestecati aluatul la sfarsit inainte de forma repede, ca sa mentina aerul si sa va iasa pufos
3
La sfarsit ca sa vedeti daca e gata puneti inauntru in pandispan o scobitoare si daca aluatul se lipeste de ea atunci inca nu e gata!