Păstrăv umplut cu capere la cuptor

de miki_a in Pastrav, 11 Iun 2015 | 14499 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă în care vedeta este peştele, mai bine zis păstrăvul! E o reţetă perfectă pentru vară, pentru perioadele de post cu dezlegare la peşte, pentru cei care ţin diete, dar şi pentru copii mofturoşi şi persoane dornice de alt fel de reţete cu peşte!
Această reţetă am mâncat-o pentru prima dată acum câţiva ani, pregatită de fraţii mei (stabiliţi în străinatate) si de atunci am rămas îndrăgostita de aroma exotică pe care o are! Nu rămâne decât să vă convingeţi!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi;
  • 2-3 linguri cu capere în funcţie de mărimea peştelui;
  • rozmarin;
  • ulei de măsline;
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru sos:
  • 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
  • 3 linguri cu ulei de masline;
  • 2 linguriţe cu suc de lămâie;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel verde;
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv umplut cu capere la cuptor:

Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.  

Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior). 

Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de zeamă), câteva fire de rozmarin şi înfăşurăm fiecare peşte în hârtie de copt. Îi aşezăm în tavă şi îi dăm la cuptor (preincalzit în prealabil), la foc potrivit, întorcându-i pe ambele părţi, la intervale de timp egale. Un păstrăv de 300 de gr. se coace maxim 15 de minute la 180 grade C. 

Prepararea sosului: într-un vas mic de porţelan se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până se obţine o emulsie omogenă; se adaugă sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) şi pătrunjelul verde tocat. 

Se garniseşte cu diferite legume sotate (eu am optat pentru cartofi natur) şi felii de lămâie. 

Tot ce pot să vă spun despre această reţetă este că, deşi e simplă, este nutritivă atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

TIPS-URI

1

Dacă folosiţi capere conservate în saramură, le lăsaţi la înmuiat în apă pentru a îndeparta excesul de sare. Eu am folosit din cele în oţet si au fost perfecte!

2

Se poate găti şi la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv umplut cu capere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miki_a 1

13.06.2015, 09:23

Multumesc Dante!

Rocsi 1

13.06.2015, 21:14

Pestele preferat alor mei!

miki_a 1

13.06.2015, 22:36

Si al nostru Rocsi! E bun simplu dar si combinat cu cate ceva! Incearca-l si sigur o sa le placa si varianta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav urias cu legume la cuptor