Pear cheesecake

de Poliana in Prajituri, 27 Oct 2012 | 7414 vizualizari

 

Daca va este pofta de un cheesecake aromat, cu crusta delicioasa de biscuiti facuti in casa...atunci vin eu cu solutia potrivita. Imi era dor de un cheesecake, si daca tot am spart gheata anul asta la prajiturile cu pere, m-am hotarat sa-l fac cu pere...si cu cocos, o combinatie extrem de parfumata si delicata.

 

INGREDIENTE

Crusta

  • 250 gr biscuiti integrali
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita zahar vanilat

Crema

  • 800 gr crema de branza
  • 150 ml smantana grasa
  • 100 gr zahar brun
  • 50 gr miere
  • 3 oua
  • 2 pere medii spre mici
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Decor

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 para
  • fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pear cheesecake:

Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si...cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam peste ei zaharul vanilat si scortisoara si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in forma de tort, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.

Crema de branza o mixam cu zaharul si mierea timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. Adaugam amidonul si smantana si mixam usor inca un minut. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Perele le taiem felii subtiri si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Punem jumatate din crema peste baza de biscuiti, asezam feliile de para, deasupra presaram cele doua linguri de cocos, apoi turnam restul de crema. Dam la cuptor pentru o ora. Daca e necesar se poate lasa mai mult sau mai putin in functie de caz. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra, in niciun caz maroniu, si trebuie sa aiba un usor tremur la miscare. Eu de obicei las cheesecake-ul o ora, si este suficient.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.

Pentru decor mixam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat si decoram cheesecake-ul dupa preferinta. Eu am pus si cateva felii de para stropite cu putina zeama de lamaie si fulgi de cocos. Se face destul de usor, dar mereu este de efect si face ravagii printre degustatori. Pe mine m-a cucerit complet...a fost delicios!! Am pastrat o feliuta si pentru voi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pear cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cheesecake