Peste rece cu glazura de portocale

de Toamna07 in Peste, 25 Iun 2013 | 4170 vizualizari

 

Va invit la masa!
Incercati un alt fel de a servi pestele!

 

INGREDIENTE

  • 800 g peste (merluciu,cod sau pestele folosit de mine - nototenia care este un salau de Antarctica)
  • 5 portocale
  • 100 g faina
  • 1 lingura rasa amidon
  • sare,piper negru boabe,chilli uscat
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste rece cu glazura de portocale:

Stoarcem portocalele si pastram zeama. Curatam bine pestele si il  taiem in bucati mari.Tavalim bucatile de peste prin faina,le scuturam si le prajim in ulei de floarea-soarelui incins. Le scoatem pe hartie absorbanta,apoi le transferam intr-o tava sa se raceasca.

Intre timp ,punem la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabe de piper,foile de dafin si chilli uscat.

Adaugam amidonul desfacut in putina apa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase,amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste pestele rece. Potrivim gustul de sare si lasam pestele sa se marineze cel putin 3 ore.

Servim preparatul rece,decorat cu felii de portocale si,dupa gust ,cu o garnitura de fasole verde.

Este pur si simplu...reconfortant,lipicios,gustos si minunat de aromat !:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste rece cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]