Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

de Rocsi in Pui, 11 Iun 2015 | 9106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea pieptului:
    • 1 piept de pui dezosat
    • sare
    • piper
    • boia dulce
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita mustar dijon
    • 1 varf de lingurita praf de usturoi
    Pentru sos:
    • 1 borcan mic ciuperci taiate
    • 1 ceapa mica
    • 3 linguri cu varf smantana groasa
    • 1 lingura cu varf crema de branza
    • 2 linguri parmezan ras
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa cimbru uscat
    • 3-4 crengute marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci:

Prima data marinam puiul: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine. Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.

Sosul: Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga. Curatam ceapa, o tocam marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit. Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana. O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat. Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.

Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou. Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu telina si smantana