Placinta "Mere-Pere"

de RuxyRux in Prajituri, 23 Sep 2011 | 37383 vizualizari

 

Delicioasa si foarte aromata....By Ruxy....stiti voi ce aroma se simte dimineata la prima ora in bucatarie cand ai o asemenea placinta la cuptor? Va spun eu...de vis frumos...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 gr faina
  • 1 pachet de unt moale la temperatura camerei( 200 gr)
  • 2 oua
  • 6 linguri iaurt
  • 1 /2 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri zahar pudra
  • un praf sare
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 7 mere potrivite
  • 3 pere mari
  • 3/4 cana de zahar 
  • 1 plic scortisoara
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri gris
  • Sos: 
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta "Mere-Pere":

Mod de preparare placinta" Mere-Pere":

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat bun si se lasa putin la dospit pana preparam umplutura de mere-pere.

Merele si perele se rad cu tot cu coaja astfel incat ne vom bucura de antioxidanti din plin...

Apoi se amesteca cu zaharul, vanilia si scortisoara.

Intindem doua foi din aluatul putin dospit.

Eu intind de regula aluatul direct pe hartia de copt( pergament) apoi o asez in tava unsa cu putin ulei( tava de cuptor).

Se pun apoi cele 3 linguri de gris pe foaie si compozitia de mere-pere pe toata suprafata foii,  iar deasupra foaia a doua pe care eu am intins-o tot pe hartia de copt apoi am intors-o si am asezat-o deasupra si am desprins usor pergamentul.. Se inteapa foaia cu furculita din loc in loc.

Am pus prajitura la copt in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 de minute.

Am pus deasupra sosul facut prin amestecarea oului cu smantana, vanilie si zahar pudra. Si am dat din nou la cuptor pentru aprox. 7 minute.

Lasam placinta sa se raceasca apoi o taiem si o pudram dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta "Mere-Pere"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf de toamna cu dovleac si pere