Placinte cu varza

de cristina1985 in Mancaruri de post, 16 Mar 2019 | 6345 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • sare
  • cimbru uscat sau chimen (deasupra)
  • Umplutura:
  • 1 varza mica
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza:

Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins, se adauga ceapa .Apoi se pune varza tocata,piper (mai mult) si putina apa. Se fierbe 1 ora si 30 minute,timp in care mai adaugati putina apa si amestecati. Varza pe care o folositi,trebuie scursa.

Aluatul:Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta ,pana rezulta un aluat fraged (cateva secunde) .Se lasa aluatul 15 minute, acoperit cu un servetel.

Se intinde si se decupeaza forme rotunde,pe care le umpleti cu varza racita si le uniti marginile, cu o furculita, sau forma speciala.Se presara deasupra cimbru uscat, sau chimen. Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute sau pana sunt gata. Se lasa la racit, apoi se pot consuma.

 

TIPS-URI

1

Daca ramane varza, se poate folosi la un alt preparat si anume: paste cu varza calita (trebuie doar sa fierbeti paste)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]