Prajitura cu mere si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 19 Mai 2009 | 26697 vizualizari

 

Dupa o reteta din Carticica practica "Delicii cu fructe"

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 4 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 18 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Se mixeaza balbenusurile cu zaharul, se adauga apoi laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie, iar la final faina si praful de copt. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra merele taiate felii si se coace 20 de minute. Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul. Se scoate blatul din cuptor, se aseaza bezeaua si se niveleaza. Se coace din nou pentru 20 de minute. Eu am servit cu ciocolata rasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

zuara 1

25.08.2011, 16:24

pentru ce dimensiuni ale tavii sunt cantitatile? eu am vreo 4 tipuri de tavi si e f. important, ca sa nu fie blatul prea subtire sau sa dea pe dinafara din tava!

MonaMimi 1

08.10.2011, 14:09

super buna prajitura am facut si eu aseara
multumesc pt reteta

alinutzika 1

08.10.2011, 15:00

arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura a la Daneza