Prajitura cu pere

de Teo in Prajituri, 28 Oct 2013 | 7635 vizualizari

 

A fost o toamna darnica!am simtit o bucurie imensa plimbandu-ma printre pomi,vazand mai multe fructe decat frunze;multi dintre perii tineri s-au rupt sub ''povara dulce'' a fructelor;nu am gustat atata parfum ca in aceasta toamna si cum perele nu se pasreaza timp indelungat,m-am gandit sa le rasfat intr-un pandispan!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 100 g unt topit
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • 4 pere mari
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu zaharul pe care il adaugam in trei reprize; frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi le adaugam in albusuri alaturi de smantana, unt, lamaie, faina si praful de copt. Amestacam usor compozitia si turnam in tava tapetata cu hartie de copt; curatam perele de coaja si taiem felii subtiri pe care le asezam uniform peste blat; dam la cuptor pentru 35 minute; dupa ce s-a racit portionam si pudram.

TIPS-URI

1

Pentu ca perele au fost foarte coapte si zemoase am ''incarcat'' blatul cu mai multa faina, altfel ar fi iesit prea moale.

2

Am folosit tava de aragaz,sa fie pentru toti trecatorii de duminica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

28.10.2013, 20:29

Merisor,pe cat de simpla,pe atat de parfumata si gustoasa!

anca_rm 1

29.10.2013, 09:34

cu siguranta aromata

Sylvia 1

25.11.2013, 12:32

asta chiar vreau sa o testez !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]