In week-end m-am ambitionat si am zis: hai sa incerc si eu sa fac o paine. Am vazut la Ruxy si la Ancutza paine a la Jamie si am zis gata, fac din asta. Ce a iesit vedeti mai jos. Asa ca pt prima data sunt multumita. Ingredientele sunt la fel ca la fete.
Intr-un vas se pune faina cernuta si se face in mijloc o gaura. Se presara sarea pe margini.
Mierea si drojdia se dizolva in 300 ml apa. Se toarna cate putin in mijloc amestecandu-se incet spre exterior pana se incorporeaza toata faina adaugandu-se si restul de apa. Se framanta cu mana timp de 5 minute. Va iesi un aluat mai moale.
Se lasa la odihnit intr-un loc ferit de curenti de aer pt 1 ora. Dupa ce si-a dublat volumul se mai framanta timp de 1 minut dupa care se pune in vasul in care se va coace painea. (Eu am pus la copt 2/3 din aluat. Restul l-am folosit pt altceva). Se presara deasupra seminte de mac si se lasa din nou la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 35-40 minute, sa se rumeneasca frumos.
Tare buna a fost cu slanina, ceapa verde si ridichi.