Pui la cuptor cu sare

de Bucataras in Pui, 1 Mai 2009 | 10955 vizualizari

 

Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati, spune Anisoara, o veche prietena a noastra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un pui:
  • 2 kg de sare mare
  • ulei
  • bere 1 l
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sare:

O reteta care se perepara foarte usor: se curata bine puiul , se spala si se pune la macerat in bere pentru o ora.

Se repartizeaza pe tava un strat de sare , puiul se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul lui, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu bine cu sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). Dupa ce se rumeneste bine deasupra , se intoarce si se rumeneste pe cealalta parte.

In timpul coacerii puiului , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceata intrebare. Sarea se arunca .

Se scoate puiul din sare , se taie in bucati si se serviste la masa cu compot de struguri alb, care sa fie preparat dulce.
Este o reteta foarte reusita de preparare a puiului. Puiul nu se primeste sarat, isi ia sare atit cit e necesar. Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati .

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut si rumenit