Pui la punga cu sos de tarhon

de Miha in Pui, 21 Apr 2010 | 6140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui ( 2 copanele, 2 aripioare si 1 bucata piept)
  • sare si piper
  • curry
  • boia de ardei
  • oregano
  • rozmarin
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura tarhon uscat
  • 1 lingura otet
  • sare si piepr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la punga cu sos de tarhon:

In punga pentru friptura punem toate condimentele, apoi bucatile de carne spalate si uscate. Legam bine punga, apoi o scuturam energic, astfel incat toate bucatile de carne sa se acopere uniform. Punem intr-o tava si dam la cuptor pentru cca 1 ora. In ultimele 10 minute, rupem punga (atentie la aburi!) si dam din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

Sosul de tarhon:

Tarhonul il oparim in lapte, va avea un gust mai bun si isi va intensifica aroma.

Topim untul, apoi adaugam faina si amestecam enrgic, sa nu se formeze cocoloase. "Desfacem" cu laptele cu tarhon, pus cate putin si amestecand continuu. Se fierbe pana incepe sa se ingroase. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare si piper, iar la sfarsit adaugam si otetul. Mai dam 2-3 clocote, dupa care il turnam peste carnea pastrata la cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la punga cu sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura ademenitoare