Pui parizian cu budinca de gris

de Veronica22 in Pui, 6 Mar 2014 | 3316 vizualizari

 

O cina usoara,aratoasa si super buna.Budinca de gris se poate inlocui si cu mamaliguta daca vrem.

 

INGREDIENTE

  • Tocanita:
  • 1 piept de pui
  • 200 gr ciuperci champignon proaspete
  • 50 gr unt
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita delikat de pui
  • sare si piper dupa gust
  • Budinca de gris:
  • 500 ml apa
  • 130 gr gris
  • 1 lingurita delikat de pui
  • 5-6 linguri cascaval ras
  • 50 gr unt
  • 2 galbenusuri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui parizian cu budinca de gris:

Ciupercile se spala si se curata de cozi,pe care nu le folosim.Palaria ciupercilor se taie in felii.
Pieptul de pui se taie cuburi.
Ceapa taiata julien se inabusa in unt,dupa care adaugam carnea si lasam cateva min.Cand carnea s-a albit  se adauga ciupercile,delikat-ul,piperul  si vinul.Se lasa sa fiarba pana cand scade.Daca nu este suficient de fiarta carnea si ciupercile mai adaugam putina apa si lasam sa fiarba.La final presaram putin patrunjel verde tocat.
In timp ce se fierbe carnea pregatim si budinca.
Punem apa si delikatul sa fiarba,adaugam grisul si amestecam bine.Cand s-a ingrosat se ia oala de pe foc si se adauga cascavalul,untul si galbenusurile.Daca e necesar mai adaugam sare.Se unge cu unto forma de guguluf si se pune compozitia de gris in forma.se da la cuptor pentru 30 min.Dupa ce se scoate din cuptor se scoate din forma (rasturnam) si se aseaza in mijloc tocanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui parizian cu budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne de pui si piure de cartofi