M-am gandit ca de-a 500 oara sa va servesc cu niste pulpe de curca fragede si delicioase !!! Toata lumea vorbeste doar de curcan in sus si in jos. Am intrebat si eu pe cei ce stiu si am aflat ca curca este mai putin atoasa si mai frageda. Am avut si de ales dar si curca fost crescuta sanatos la curte cu cereale.
Pulpele de curca se curata , se spala .
Se face un amestec din condimente ,miere, ulei,sos Worchester si zeama de la o portocala.
Cu acest amestec se maseaza bine pulpele de curca si se pun la cuptor in tava in care ati pus putina apa si maciuliile de usturoi curatate la capete .
Intai se da focul mare la cuptor .Dupa 15 min. se intorc pulpele .Se mai lasa 15 minute si iarasi se intorc , reducandu-se caldura . Turnati vinul deasupra.
In acest moment adaugati legumele si mai lasati totul la cuptor maximum 20-30 min .
Serviti pulpele cu garnitura preferata . Noi am avut mazare verde si morcovi tineri .
1
Cu ajutorul unei pensule de bucatarie sau daca nu aveti cu o lingura ,din cand in cand pensulati- turnati sos deaupra pulpelor pentru a evita uscarea excesiva .