Multumesc Sidy pentru aceasta reteta delicioasa. Musafirii mei au fost incantati.
Incepem cu pregatitul umpluturii de creier. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ceapa verde o taiem rondele. Incingem intr-o tigaie uleiul si apa si cunem ceapa la inabusit.
Adaugam apoi creierul dupa ce a tat in apa rece si l-am curatat de pielite. Amestecam pana creierul isi schimba culoarea. Adaugam apoi 2 oua si amestecam bine. Lasam pe foc pana se omogenizeaza compozitia apoi potrivim de sare si piper. Lasam la racit.
Pentru rulada punem la foc mic untul si laptele. Cand s-a topit unul adaugam faina si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Dam de pe foc si adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare. La final adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam usor, pana se incorporeaza.
Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preancalzit la 200 de grade, pana se rumeneste usor deasupra. Scoatem din tava si cat este inca fierbinte presaram cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.
Asezam apoi feliile de sunca pe toata suprafata ruladei. Peste sunca intindem in strat uniform creierul si apoi rulam cat mai strans, folosindu-ne de hartia de copt. Invelim rulada in folie si dam la frigider cateva ore. Eu am lasat-o peste noapte.
Dupa ce s-a racit bine desfacem folia si portionam.