Saramura peste

de mihasara in Crap / Caras, 20 Mai 2016 | 3078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de peste
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare mare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura peste:

Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat.

Pe  gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata.

Asezam  ardeii si ii  lasam sa se coaca.

Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa preferinta.

Il frigem pe ambele parti, pana devine crocant.

Intre timp curatam legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.

Le taiem  cubulete mici, inclusiv rosiile, avand grija sa pastram cat mai mult din sucul de la ele.

Punem legumele tocate  impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 500ml  de apa la fiert.

Lasam sa fiarba 5 minute de la primul clocot.

Strivim usturoiul si  il punem in saramura dupa care mai fierbem 2-3minute.

Scoatem cimbru si foile de dafin din saramura.

Adaugam otet dupa gust.

Punem pestele in saramura si presaram patrunjel tocat fin.

Acoperim vasul pana la servire, minim 30 de minute.

  • Se serveste cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura peste" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap a la Sulina