Sarmale cu surprize

de ionix in Mancaruri cu carne, 27 Oct 2010 | 4597 vizualizari

 

n-a mai vazut neam de neamul vostru asa sarmalute :)) glumesc! :p mama a invelit sarmalutele iar eu am umplut ardeii... am muncit cot la cot :p

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 500 g carne tocata de vita
  • o cana cu orez
  • 4-5 cepe
  • o legatura cu marar
  • o lingura cu cimbru
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • 3-4 linguri cu ulei
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • pasta de gogosari
  • o varza
  • 10 ardei grasi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu surprize:

Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D

Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.

Carnea de porc tocata se amesteca bine cu carnea de vita. Separat ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Adaugam si orezul crud impreuna cu o lingura cu pasta de tomate. Lasam putin la calit si amestecam intruna. Se lasa la racit iar apoi se pune peste amestecul de carne. Peste amestecul de carne se pun dupa gust: sarea, piperul, cimbrul si mararul.  Amestecam bine pana omogenizam iar cu acest amestec umplem ardeii si invelim sarmalele.  In mijlocul fiecarei sarmale si ardei, punem cate o bucata de carnat afumat.

Pe fundul ceaunului punem o farfurie si cotoare de varza. Asezi sarmalutele si ardeii umpluti, presarand cate putin cimbru si marar. Deasupra punem varza tocata, marar tocat, putin cimbru si pasta de tomate. Punem apa cat sa acopere sarmalele. Punem la fiert la foc iute pana incepe sa fiarba, 30 de minute si apoi dam la foc mic. Lasam pana fierb bine. Mie mi-au fiert in 5 ore si ceva.

Se servesc cu smantana, mamaliguta, marar si ardei iute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu surprize" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda