Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 10 Aug 2010 | 11474 vizualizari

 

Am gatit aceste sarmalute cu carne de pasare tocata (din comert) in foi de vita-de-vie, mie imi plac mai tare decat clasicele dar traditionalele sarmalute in foi de varza. Am folosit frunze de vita-de-vie congelate.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata de pasare,
  • 1 ou,
  • 1 ceapa verde,
  • 3 linguri orez,
  • 1 cartof,
  • vegeta,
  • boia,
  • piper,
  • sare,
  • frunze de vita,
  • 2 foi dafin,
  • telina verde,
  • patrunjel verde,
  • 1 rosie mare,
  • 1 cana bulion,
  • cimbru,
  • marar (eu am avut doar uscat, desi era mai bun proaspat),
  • frunze de vita-de-vie,
  • 2-3 fire cabanos (ceva afumat, pot fi si costite).
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie:

Intr-un vas, punem carnea cu oul, vegeta, piper, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, cartoful razuit (pe razatoarea mare), orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmale. Am preparat cam 24, 25 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, cabanosul taiat bucati, frunzele de dafin, telina, patrunjelul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pulpe de pui