Savarine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Iul 2010 | 9590 vizualizari

 

by bucataresele vesele

 

INGREDIENTE

  • PT. ALUAT
  • 250g faina
  • 15g drojdie
  • 200 ml lapte1 ou
  • 20 g (o lingura)zahar
  • 30ml ulei
  • 5 g sare
  • coaja lamaie
  • PT. SIROP:
  • 280g zahar
  • esenta rom
  • 400ml apa
  • DECOR:
  • 200ml frisca
  • gem de caise,capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.

Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min.

Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ora 12