Scobar in crusta de sare

de Corinuta in Peste, 17 Iul 2010 | 9297 vizualizari

 

Prins tot de sotul meu, deh, ce sa-i faci, mare pescar! :) Reteta, daca nu ma insel, am vazut-o la Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de peste 
  • 1.5 kg sare de mare bruta
  • 2 lamai
  • o legatura patrunjel verde
  • busuioc proaspat
  • 1 ou
  • ulei de masline 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scobar in crusta de sare:

Pestele se curata de solzi si se eviscereaza. Se spala bine si se lasa sa se usuce.

O lamaie se taie felii, coaja de la cealalta se razuie. Verdeata se toaca marunt.

Se bate bine oul, se adauga coaja de lamaie, sarea si putina apa. Se framanta bine.

Se incinge cuptorul la 220 de grade.

Cavitatea pestelui se umple cu verdeata si felii de lamaie, apoi se unge pielea cu ulei.

Intr-o tava se pune cam 1 cm de sare pregatind un pat ptr  peste. Se aseaza pestele, iar peste el se toarna restul de sare si se batatoreste.

Se da la cuptor 40 de minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care se sparge crusta si se serveste.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scobar in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de stiuca,fara piele,fara os ,fript cu garnitura de cartofi nature,patrunjel verde si lamaie