Spaghetti cu pateu de masline

de Dnelutza in Spaghete, 24 Feb 2010 | 7040 vizualizari

 

reteta e dintr-o carte de bucate italiana

 

INGREDIENTE

  • 350 g de spaghetti
  • 200 g de rosii cirese (cherry)
  • o lingura capere
  • un catel de usturoi
  • o lingura patrunjel taiat marunt
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  •  pentru pateul de masline:
  • 100 g masline verzi (fara simbure )
  • 1/2 catel usturoi
  • 1 hamsii conservati in sare
  • putin origano
  • 3 linguri ulei de masline extravergine
  • un picut de ardei iute praf
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu pateu de masline:

Deschidem robinetul si sub apa curenta spalam bine pestisorul de sare. Stergem bine cu hirtie absorbanta, desfacem delicat in doua si scoatem sira spinarii. Intr-o tigaie de prajit incalzim doua linguri de ulei si rupem cu degetele pestisorul, lasindu-l sa se "topeasca" la foc mic.

Trecem la prepararea pateului de masline. Scurgem de apa maslinele, le stergem bine cu hirtie absorbanta, scoatem simburii, apoi punem pulpa intr-o sita iar cu ajutorul unei linguri, vom obtine un piure de masline. Curatam usturoiul, il punem intr-un castronel, adaugam sarea si origano si cu ajutorul unui melesteu in cazul meu, maruntim bine usturoiul, apoi rasturnam totul in castronelul cu masline si amestecam.

Adaugam uleiul ramas si amestecam bine, pina vom obtine o crema moale si omogena. Adaugam praful de ardei iute, dupa care adaugam si pasta de hamsii si amestecam bine ingredientele.Spalam rosiile, eliminam locul coditei si le taiem in doua. Spalam bine caperii, ii strivim un pic si tamponam cu hirtie absorbanta.

Fierbem spaghettile in multa apa in care punem o lingura de sare mare. Intr-o tigaie de prajit, varsam uleiul, adaugam catelul de usturoi intreg (nu-l striviti), adaugam apoi rosiile, saram, adaugam si caperii si amestecam incontinuu timp de cinci minute.Scurgem de apa spaghettile, le condimentam cu pateul de masline, amestecam si adaugam rosiile si caperii, dupa care presaram patrunjelul taiat marunt.

Amestecam usor spaghettile si servim.


Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu pateu de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ton