Sunday Roast Englezesc

de Anamaria Cook in Vita, 31 Mai 2012 | 7183 vizualizari

 

Este o delicioasa reteta de existenta careia nu am aflat decat cand am ajuns in Marea Britanie. Daca pot spune asa este mai mult decat o reteta, este un motiv de a aduna familia la un loc in fiecare Duminica.

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet vita oricat de mare doriti sau depinde cate persoane aveti la masa(eu am avut cam 500g)
  • 3-4 cartofi
  • o ceapa rosie
  • un ardei potrivit
  • 1 dovlecel(zucchini)
  • 4-5 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • o jumatate varza
  • o jumatate brocoli
  • 2 cuburi contiment vita
  • o lingurita faina
  • sare si piper
  • o cana ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunday Roast Englezesc:

Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si rozmarinul de jur imprejur.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 190C/gaz 4 pentru o ora si jumatate.

Dupa o ora de stat la cuptor indepartati folia de aluminiu si dati la coptor din nou. Intre timp taiati varza in bucati marisoare si separati frunzele, apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti la foc mic pana ce puteti intepa cu furculita.

Taiati brocoli in manunchiuri mici si indepartati cotoarele, puneti la fiert in apa cu un praf de sare la foc mic.

Cand carnea si legumele sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati carnea sa se "odihneasca" cam 10 minute apoi taiati-o felii.

Aceasta reteta se serveste cu un sos pe care ei il numesc gravy si iata cum il preparati:
Tocati marunt o ceapa micuta si puneti-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei, cand ceapa sa calit adaugati 1 cana  si jumatate de apa  in care dizolvati cuburile de vita si adaugati lingurita de faina sa se ingroase putin sosul. Lasati sa dea in fiert apoi stingeti focul.

Asezati legumele si carnea in farfurii si turnati sosul peste. Puteti inlocui carnea de vita cu orice carne doriti sau puteti folosi legumele favorite.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunday Roast Englezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita in vin la cuptor