Supa de dovleac

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 14 Iun 2010 | 4211 vizualizari

 

E foarte buna in zilele de vara servita rece sau calda.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mare
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura de otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se da prin razatoarea mare. Se pun la fiert 3l de apa. Cand fierbe se adauga dovleacul.

Intr-o craticioara se pune uleiul amestecat cu faina, se caleste la foc potrivit 2-3 minute amestecand mereu, dupa care se pune boiaua si se stinge cu o cana de apa rece. Se adauga la supa si se lasa sa dea in clocot.

Smantana se amesteca cu un polonic de supa si se adauga in supa. Se lasa sa mai fiarba 3-4 minute, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Otetul si  mararul tocat marunt se pun dupa ce se ia supa de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

laura_n 1

22.06.2013, 17:08

ce buna tre sa fie

Corinuta 1

22.06.2013, 17:11

Rocsi 1

02.03.2020, 19:42

Uite ca imi place ciorba asta si as vrea o portie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]