Supa de rosii si galuste cu parmezan

de mihaelar63 in Supe, 2 Oct 2014 | 4457 vizualizari

 

Am mai facut eu supa de rosii cu galuste de gris , este preferata mea . Dar in galuste si branza , nu . Ii multumesc Simonei de la care m-am inspirat :http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-de-brinza-48476.html.Folosirea busuiocului si nucsoarei face diferenta de clasica supa de rosiii .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 500 ml suc proaspat de rosii [ sau bulion]
  • tulpini de patrunjel verde
  • sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 varf cutit nucsoara pudra
  • pt galuste :
  • 4 oua ,
  • 150 gr gris de grau ,
  • 100 gr parmezan pudra ,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii si galuste cu parmezan:

Legumele se curata, se spala si se toaca/ feliaza dupa preferinata .

Puneti la fiert in 3 l apa morcovul, telina, ceapa, foile de dafin, piperul, coditele de patrunjel si sarea .

Dupa 15-20 minute incercati daca morcovul este fiert .

Adaugati sucul proaspat de rosii. Condimentati cu nucsoara .

Bateti spuma ouale cu ajutorul mixerului. Sarati si incorporati pe turatia minima grisul si parmezanul.

Reduceti flacara aragazului , zeama sa nu fie clocotinda  ca galustele introduse sa nu se sfarme .

Cu ajutorul unei linguri formati galuste pe care le introduceti in zeama .

Lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati 1 pahar cu apa rece, puneti capac si opriti focul (astfel galustele se vor infoia frumos)

Decorati cu frunzulite de busuioc verde .

TIPS-URI

1

De la mama si bunica stiu ca la prepararea galustelor trebuie sa introduci intai lingura in apa . Operatia se repeta la fiecare galusca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii si galuste cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu galuste de gris