Daca doriti sa va impresionati familia sau de ce nu, chiar si musafiri, incercati aceasta supa limpede dupa metoda mea.
Gaina spalata, se pune in oala cu apa la fiert si se lasa la foc mic cu capac 1-2 h, adunand spuma mereu; cand este aproape gata, se adauga legumele curatate, spalate si 1lingura rasa cu sare.
Dupa ce totul este fiert, se strecoara, gaina si cartofii se pun pe un platou, urmand a fi servita drept rasol cu mamaliguta si mujdei, restul legumelor pentru cine doreste sa faca o salata a la ruse, iar supa se strecoara din nou punand in strecuratoare un strat gros de vata infasurata in tifon curat, luand cu un polonic din supa,pentru ca altfel nu merge.
Se pune supa din nou pe foc, iar pana incepe sa fiarba din nou, intr-un bol se pregateste compozitia pentru galuste; se bat bine ouale cu un praf de sare,pentru fiecare ou de marime mica se adauga 3linguri cu gris, se amesteca bine apoi se pun imediat ce clocoteste supa cu lingurita. Compozitia pentru galuste nu trebuie facuta inainte daca supa nu clocoteste pentru ca se intareste si astfel galustele si ele vor fi tari. Dupa ce galustele s-au ridicat la suprafata, semn ca sunt fierte, se opreste focul si se serveste cu verdeata deasupra.