Din categoria "nimic nu se arunca, totul se foloseste".
Aveam prin camara 3 conserve de carne in suc propriu aproape de expirare si am zis sa le utilizez pentru o tarta si niste paste.
"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.
La final se adauga si uleiul de masline.
Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.
Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se curata si se taie marunt.
Ciopercile se scurg si se taie marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile 10 minute.
Se pun condimentele vegeta, piper, boia, cimbru si oregano.
Se pune carnea si se caleste in continuare 20 minute.
Se pune pasta de tomate si pasta de ardei iute.
Se amesteca si se mai caleste 15 minute.
Se lasa la racit.
Cand este racita se pune intr-un castron, se adauga ouale, usturoiul sfaramat, mararul maruntit, 100g cascaval si se amesteca bine.
Cand a crescut aluatul se intinde o foaie mai mare decat tava pe blatul infainat.
Tava se unge cu unt si se pune foaia in ea acoperind si marginile.
Se toarna amestecul de carne in tava si se niveleaza.
Se presara cascaval deasupra, se strang marginile, se pun deasupra figurine din coca ramasa si se ung cu galbenus.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute.
Cand este rumenita frumos este gata.
Se lasa la racit.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!