Tarta cu spanac

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2012 | 3491 vizualizari

 

Ati crezut ca numai cu dulciuri stiu sa fac? :P Ei bine nu, fac de toate prin bucatarie, si azi va prezint si o mancarica foarte gustoasa.
Spanac as putea manca in orice anotimp, impreuna cu rosii si ceapa....si nu cred ca mi-ar mai trebui altceva de mancare, poate doar o bucatica de ciocolata :))) Nu stiu de cand m-a apucat pasiunea asta pentru spanac, dar cert este ca familia mea a avut parte de tot felul de retete cu spanac. Acum va prezint una din ele, pe celelalte nu am reusit sa le pozez, dar nu e problema, cu siguranta vor mai veni altele, multe si extrem de bune, ca si asta de fapt!

 

INGREDIENTE

Ingrediente baza:
  • 200 gr faina integrala
  • 125 gr unt
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte rece
Umplutura:
  • 500 gr spanac proaspat
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr branza sarata
  • sare
  • piper
Topping:
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac:

Incepem cu baza. Punem faina intr-un castron incapator, iar in mijlocul ei punem untul rece taiat bucatele, oul si sarea. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem o coca omogena. Adaugam laptele si mai framantam pana obtinem un aluat elastic. Ii dam o forma de bila, il invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Cand s-a intarit suficient il intindem intr-un cerc cu diametrul cu aproximativ 10 cm mai mare decat diametrul tavii in care vrem sa coacem tarta, asta ca sa ajunga si pe marginea tavii. Transferam cu grija aluatul in forma, dupa care aranjam marginile.

Preincalzim cuptorul la 190 grade. Acoperim aluatul de tarta cu hartie de copt si boabe de fasole, apoi punem tava la frigider pentru 20 de minute.

Coacem baza pentru tarta, pentru 25 de minute la 190 grade, dupa care o scoatem din cuptor, luam boabele de fasole si hartia de copt, si mai coacem pentru 5 minute. Lasam la o parte.

 

Pentru umplutura, oparim spanacul in apa cu sare pentru 5 minute. Il scoatem din apa si-l lasam la scurs.

Taiem ceapa verde, patrunjelul si mararul marunt, le amestecam cu branza sarata, punem sare (daca mai e nevoie) si piper dupa gust.

Spanacul il tocam marunt, si-l adaugam in amestecul de verdeturi si branza.

Pentru topping, amestecam galbenusurile si oul intreg cu smantana, sare folosindu-ne de un tel.

Cuptorul trebuie incalzit la 180 de grade. Peste baza de tarta se pune amestecul cu spanac, si apoi se toarna cu grija compozitia de oua si smantana. Tarta se da la cuptor pentru 30 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi