Tarta cu spanac

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 48375 vizualizari

 

ador spanacul, incerc sa-l folosesc in cat mai multe preparate. Azi am facut tarta si ciorba de spanac ;)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei

Umplutura:

  • cca 500 gr. spanac proaspat
  • 3 linguri ulei + sare si piper dupa gust + usturoi granulat pentru calit spanacul
  • 3 linguri de gris

In plus:

  • 1/2 iaurt natural
  • 2 oua
  • cascaval ras (cca 150 gr.)
  • marar verde tocat
  • 2 linguri de gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac:

Pentru inceput spalam spanacul in mai multe ape, il taiem, il condimentam si il calim in ulei cca 10 min la foc potrivit. O sa lase destula apa, daca il caliti mai mult in ideea ca vreti sa scada apa lasata, va deveni uleios. Eu am preferat sa adaug gris dupa cele 10 minute, asa am reusit sa obtin o umplutura cremoasa.

Aluatul: drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sare si zahar. Adaugam apa calduta, faina si picuram din cand in cand cate putin ulei pana obtinem un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua. O parte se intinde pe masa infainata, asezam apoi foaia in forma de tarte, o gaurim cu furculita din loc in loc si presaram peste aluat putin gris (pentru a absorbi in timpul coacerii umezeala in exces din umplutura).

Peste gris intindem in strat uniform crema de spanac, acoperim tarta cu alta foaie formata din aluatul ramas. Intepam si cea de-a doua foaie din loc in loc cu furculita, apoi batem ouale cu iaurtul, adaugam marar verde tocat si intindem amestecul obtinut cu dosul unei linguri peste tarta. Deasupra presaram cascaval ras din belsug.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 min. la temperatura de 180 pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Omletă provensală