Tocanita de purcel cu orez

de mihaelar63 in Porc, 20 Aug 2018 | 3132 vizualizari

 

 Mi-a fost dor de o tocanita buna de purcel. De data aceasta, am obtinut consistenta sosului cu ajutorul legumelor renuntand la adaosul de faina. Carnita de purcel din rasa Mangalita a fost delicioasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc Mangalita
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 2 usturoi verde
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 cana orez camolino
  • 50 ml ulei floarea sorelui
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de purcel cu orez:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele.
  3. Carnea se spala si se taie cubulete.
  4. Sarati carnea si prajiti usor in ulei. Aceasta va mai elibera eventuala grasime.
  5. Scoateti carnea din cratita si sotati usor legumele.
  6. Adaugati pasta de rosii, boiaua si cimbrisorul. Amestecati 
  7. Pasta de rosii boiaua, puse in acest moment al prepararii, usor prajite, vor da o culoare frumoasa tocanitei.
  8. Adaugati inapoi carnea si apa cat sa o acopere.
  9. Fierbeti la foc mediu inca 40 minute.
  10. Din cand in cand adaugati putina apa.
  11. Spre sfarsitul prepararii legumele se vor fierbe bine si vor forma un sos gustos.
  12. Tocanita este gata cand carnea este patrunsa. Piperati.
  13. Gustati si sarati /condimentati daca mai este nevoie.
  14. Orezul se pregateste simplu prin fierbere in apa cu sare.
  15. La servire, adaugati patrunjel verde.
  16. Insotiti tocanita de purcel cu salata preferata.

       Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cimbrul se potriveste bine cu carnea de purcel.

2

Spre sfarsitul prepararii legumele se vor fierbe bine si vor forma un sos gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de purcel cu orez" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Racitura cu carne de porc