Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, cacaua,esenta si la sfarsit uleiul.
Coacem in tava tapetata cu hartie pt. copt, la foc mic, aproximativ 20 minute.
Mousse visine
Scoatem samburii fructelor si le pasam impreuna cu zaharul .(cine are blender, baga blenderul 2 minute in amestec)
Gelatina o hidratam in sucul lasat de visine si o diluam pe baie de abur.
O adaugam peste visine odata cu frisca batuta bine si omogenizam.
Lasam doua minute la rece sa se inchege usor apoi incepem asamblarea.
Peste blat, turnam mousse-ul de visine; asta dupa ce am pus inelul de tort imprejurul blatului. Bagam la rece.
Preparam mousse-ul de ciocolata.
Topim ciocolata, la foc mic, impreuna cu 150 ml frisca.Racim.
Gelatina o hidratam in 100 ml apa, apoi o diluam pe baie de abur. O racim usor si o amestecam cu ciocolata topita si restul de frisca, mixat bine.
Turnam peste stratul de visine.
Preparam si ultimul mousse.
Ouale le batem usor impreuna cu zaharul, adaugam laptele si fierbem la foc mic, amestecand mereu , pana se ingroasa si obtinem un amestec de consistenta unei smantani subtirele.
Hidratam gelatina in 100 ml apa, diluam pe baie de abur ,apoi racim si amestecam cu ouale si esenta de vanilie.
Turnam peste mousse-ul de ciocolata si lasam la frigider pentru doua ore.
Metoda decorului "coala de ciocolata" am descris-o aici doar ca acum, am pus ciocolata in doua pungi pe care le-am tinut in apa fierbinte pana s-a topit ciocolata.
Am taiat la un colt si am facut intai fasiile maro, le-am lasat putin apoi am turnat pe lungime ciocolata alba si am nivelat cu un cutit, astfel incat culorile s-au intercalat.
Daca nu-i faceam "pufuletii" aia:))) era super.
E foarte bun, pun maine poza cu sectiunea.