Torta " Monastarscaia izba "

de anisoara in Torturi, 4 Iun 2010 | 26572 vizualizari

 

Torta se prepara foarte repede - in decurs de o ora.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 2,5 pahare de faina ( 250 gr paharul)
  • 200 gr. de margarina ( 80% grasimea)
  • 200 gr. de smantana
  • un ou
  • 50 gr de zahar
  • 1 lingura de vodka
  • 1 pachetel de vanilina
  • sare

Implujtura:

  • Visina fara sambure in sucul ei
  • Nuca maruntita cu facaletul ( optional)

Crema :

  • 600 ml de smantana
  • 1.5 pahar de zahar pudra
  • Sucul unei lamai
  • Sau un pachetel de vanilina

  decorul

  • Floricele din bezea
  • Lapte condesat dulce fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta " Monastarscaia izba ":

Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs de 2-3 minute. Se toarna o lingura de vodca sau un alcool mai puternic .

Intr-un vas se amesteca bine smantina cu oul si sarea.
Se toarna toata in faina si se amesteca putin ( atentie nu se framanta)
cu mainele reci. Se strange aluatul gramada in forma de minge, amestecand in el. Se inveleste intr-o bucata de pelicula de bucatarie si se lasa in frigider pentru o ora.

Visina se scurge de sucul ei. Daca e necesar se adauga zahar , pentru ca sa mai indulcim visina.

Se incalzeste cuptorul pana la 200 C.
Se imparte aluatul in 6 parti egale.Bucatile de aluat se tin in frigider Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie foarte repede si nu apasand tare pe aluat, mai usurel.

Pe fiecare turta intinsa se adauga un rand de visina scursa bine si se strange in rulada usurel , nu apasand aluatul, pentru ca sa nu pierdem efectul de aluat in foi.Obtinem  6 rulade lungarete de lungimea tavei cu umplutura de visina si latimea de 2-3 cm.

Toate ruladele se aranjeaza pe o tava unsa putin cu ulei, sau margarina si se coc la cuptor timp de 20-25 minute. Urmariti cuptorul.

Se racesc ruladele.

 


In acest timp preparati crema :

Smantana ( de asemenea in stare rece) se bate cu mixerul cu zaharul pudra si vanilina, sau sucul de lamaie.

Pe un suport lungaret , se aranjeaza primele 3 rulade una langa alta, se toarna crema peste ele, pe urma -urmatoarele 2 rulade se pun deasupra lor , se toarna crema , si ultima rulada, se unge din jur -imprejur tortul cu crema ramasa.

Se decoreaza cu floricele de bezea, dar intre ele cu o seringa se orneaza floricele din lapte condensat dulce fiert, timp de 4 ore, si racit.

Se lasa tortul sa se inmoaie timp de 5-6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta " Monastarscaia izba "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed