Radu Anton Roman spune ca aceasta tuslama se mananca cu pofta in Noaptea strigoilor sau in noaptea sfantului Andrei. M-am inspirat din retata lui doar ca pe ici pe colo am mai plusat eu, mi-am zis ca nu are cum sa nu iasa buna aceasta tuslama.....Provocarea GastroArt.....e pe val....
Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai groasa a burtii. Am spalat burta si osul de vita, le-am pus intr-o oala peste care am pus apa rece si le-am pus la fiert la foc mic, am luat spuma din cand in cand.
Abia dupa ce carnea a inceput sa se inmoaie se pune ceapa, morcovul si pastranacul si-o lingura de sare.Dupa ce a fiert bine incat sa se desprinda de pe os zgarciurile, se scoate burta , osul si legumele.Zeama trebuie sa scada pana ramane cam 600 ml. Se lasa la racit si apoi se taie burta in bucatele mai mici si se curata bine osul de zgarciuri ( eu osul l-am ros bine de n-a mai ramas nimic, deci de la os n-am pus nimic in tuslama).
Separat radem morcovul si pastarnacul pe razatoarea mare. Se curata usturoiul se piseaza bine apoi se amesteca cu iaurtul si otetul. Cele doua linguri de faina se amesteca cu galbenusurile si se dilueaza cu zeama in care a fiert burta. Intr-un tuciulet punem la incins untul, apoi adaugam burta peste untul incins si rumenim burta taiata marunt, apoi adaugam si legumele rase, amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu galbenus si mai adaugam zeama in care a fiert burta.
La final adaugam iaurtul amestecat cu usturoi si otet, lasam sa dea in 2 clocote la foc mic. Se serveste imediat, aburind, cu paine proaspata.Sa aveti pofta !