Vitel Orloff (varianta mea)

de adnia in Vita, 14 Ian 2013 | 4666 vizualizari

 

Nu-i asa ca simplul nume al mancarii te face sa te simti special si rasfatat? Parca te si vezi in Rusia, intr-unul din palatele somptuoase, asezat la o masa bogata cu vesela din materiale pretioase, alaturi de nobilii vremii...
Daca nu suntem acolo, macar sa preparam mancarea in intimitatea propriei bucatarii...si tot ne simtim mai bine, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. pulpa de vitel
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -2 tulpini telina (eu am sarit peste asta, ca n-am avut)
  • -600 gr. ciuperci proaspete
  • -3 linguri faina
  • -700 ml lapte
  • -200 gr. unt
  • -1 lingurita nucsoara proapspat macinata (eu am inlocuit cu ienibahar)
  • - 1 l supa de pui
  • -250 ml vin alb (eu am pus rosu)
  • - 2-3 foi dafin
  • -1 legatura patrunjel (optional)
  • -4-5 fire cimbru verde (eu am pus cimbru uscat)
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel Orloff (varianta mea):

Se curata carnea, se unge cu ulei, se presara cu sare si piper si se rumeneste in unt 1o min., apoi se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.Pt. marinata in care vom fierbe carnea, se calesc 5 min. ceapa, morcovul, tulpinile de telina (toate tocate marunt, sau date prin razatoare). Apoi se adauga patrunjelul, cimbrul si foile de dafin. Se adauga vinul si supa, carnea prajita, se potrivste de sare si piper, apoi se lasa la fiert inabusit cca. 90 min. Se scoate carnea din oala si se lasa sa se acoreasca. Se feliaza in felii de cca. 1 cm grosime.

Se strecoara marinata. Se topeste untul ramas si se calesc ciupercile(in prealabil spalate, curatate de pielita si feliate).Dupa ce se evapora toata apa lasata de ciuperci, se pune faina si nucsoara (ienibaharul in cazul meu). Cand faina incepe sa se ingroase, se adauga laptele, putin cate putin si se amesteca mereu. Daca sosul este prea gros, se adauga si marinata in care a fiert carnea, pana se ajunge la consistenta dorita.

Se serveste in felul urmator: asezati feliile de carne pe un platou, alaturi de sosul de ciuperci si ornat cu frunze verzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel Orloff (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

14.01.2013, 22:49

Bunica 1

14.01.2013, 23:05

Buuun!

diaconta 1

15.01.2013, 09:21

Ia sa ma rasfat si eu ,ca-mi place carnea de vitel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor