publicat la 25.04.2014
publicat la 23.04.2014
publicat la 04.04.2014
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Turta dulce cu nuci
Mierea se amesteca bine cu zaharul si se fierb (la foc mic) pana cand se topeste zaharul. Dupa ce se raceste compozitia se adauga vanilia, ouale intregi, nucile macinate,praful de copt si faina. Se framanta bine,pana se obtine un aluat usor de modelat. Din aluatul obtinut se...
Palmieri
Se presara foaia de aluat cu zahar, apoi se ruleaza spre centru din ambele parti, astfel obtinand doua suluri egale unite, ca in imagine. Se taie felii groase de cca 0,5 cm care se "tavalesc" prin zahar si se asaza in tava si se dau la cuptor (deja incins) la 200 grade C, pana se...
Tort Raffaello
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se...
Panna cotta cu ciocolata alba
Se hidrateaza gelatina in apa rece 10 minute. Frisca se toarna intr-o craticioara si se adauga zaharul. Se pune craticioara pe foc mic si se lasa 5 minute, amestecand continuu. Se adauga ciocolata si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana se topeste.Atentie! Nu trebuie sa...
Turta dulce
Se framanta bine toate ingredientele si se intinde o foaie de 1 cm grosime. Apoi dam forma pe care o dorim. Se asaza intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se lasa la dospit intre 6 si 12 ore (eu nu am avut rabdare sa le las mai mult de 6 ore ), apoi se da tava la cuptor, la foc...
Aluat pizza
Se topesc zaharul si drojdia in 1/2 pahar de apa. Sarea se dizolva separat in cateva linguri de apa. Faina se cerne intr-un bol, se face o gropita in centru si se rastoarna toate ingredientele, mai putin apa. Incepem sa framantam, adaugand apa...
Orez cu somon afumat si creveti
Intr-o tigaie topiti untul si varsati orezul. Lasati-l 2-3 minute sa se prajeasca, apoi turnati un pahar cu apa. Somonul se taie fasii si se pune in tigaie, peste orez, iar crevetii se curata si se pun si ei in tigaie (daca vreti sa se curete usor, dati-i intr-un clocot inainte sa-i curatati)....
Biscuiti sarati
Se dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin cate putin. La final se adauga macul/susanul si se framanta pana obtineti un aluat lucios si...
Biscuiti cu cacao si cocos
Aluat: se framanta un aluat nelipicios din toate ingredientele, se inveleste in folie transparenta si se da la frigider o ora. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul si albusul si se lasa 10 minute,sa se hidrateze cocosul. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde o foaie destul de subtire...
Mucenici moldovenesti
Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se lasa pe foc doar 1 minut, sa se incalzeasca putin. Apoi se...
Desert cornulete cu rahat
Smantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm. Fiecare foaie se taie in 12 parti/fasii triunghiulare. Pentru fiecare triunghi se foloseste o bucata de...
Colac umplut
Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in centru si se adauga drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca putin. Se lasa 10-15 minute sa creasca, apoi se adauga untul topit si restul de apa. Se framanta pana se amesteca toate ingedientele ,apoi se adauga sarea si...
Briose cu morcov si portocala
Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot! Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja amestecata cu praful de copt si vanilia. Nu va speriati daca o sa fie cam tare compozitia, initial...
Dorayaki - Clatite japoneze
Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. La final se adauga praful de copt dizolvat in apa. Se acopera vasul in care este compozitia si se...
Brezel - Covrigi cu sare si mac
Maia : Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un aluat lucios, elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 2 ore....
Tarta cu crema de vanilie si fructe
Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusurile, apoi se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios, usor de modelat, pe care il lasam la frigider o ora Apoi se intinde o foaie de cca 1 cm grosime (poate chiar mai subtire) si se asaza in forma pentru tarte, acoperind si marginile. Se...
Donuts
Se pun intr-o craticioara laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si se pun pe foc pana se topeste untul Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu drojdia si galbenusurile, apoi se toarna compozitia de lapte. Se framanta bine un aluat destul de moale, dar nelipicios si se lasa la crescut...
Tortilla de patatas
Se curata cartofii si ceapa si se taie rondele. Se rastoarna intr-o tigaie in care am incins cca 100 ml ulei, se sareaza si se lasa la prajit, la foc mic, amestecand din cand in cand si sfaramand cartofii Cand cartofii s-au inmuiat, se ia tigaia de pe foc. Ouale se bat cu putina sare, apoi...
Ciocolata de casa
Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca bine, pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut, senta de...
Chec cu Nutella
Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, apoi frisca si se continua baterea. La final adaugam faina si praful de copt (cernute) si amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si pe deasupra se toarna...
Aperitiv cu sunca presata si cascaval
Se asaza o felie de sunca, peste ea o felie de cascaval si altenati astfel cu 5-6 felii din fiecare ingredient. Se taie marginile ''imperfecte'' si apoi se taie in 4 ''patratele''. Infigeti o scobitoare in centru fiecarui patratel si o maslina, pentru decor si...
Briose cu bacon si parmezan
Se prajeste bacon-ul in propria grasime,apoi se adauga ceapa tocata si se lasa la foc mic pana incepe sa se rumeneasca ceapa. Intr-un castron punem toate ingredientele ''uscate'' si in altul toate ingredientele '' umede" amestecandu-le bine,apoi se unesc cele doua tipuri de ingrediente...
Aluat foietaj
Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie pana se dizolva sarea. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele si se amesteca la viteza maxima 15-20 secunde. Se rastoarna pe masa de lucru si se formeaza un sul din aluatul obtinut. Se pudreaza cu faina, apoi se intinde o foaie...
Aperitiv cu oua la cuptor
Se framanta un aluat nelipicios din faina, apa, ulei si sare. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza forme rotunde cu care se tapeteaza formele pentru briose (sau forme de savarine, daca aveti...). Se umplu cu branza/cascaval si salam taiat cubulete, iar deasupra se sparge un ou (atentie,...
Sandwich mozaic
Este mai simplu decat va imaginati! Intai tocati marunt salamul, ouale, ardeiul (gogosar si verde) si maslinele, apoi amestecati-le cu untul batut spuma, branza si mustarul. Franzela/bagheta se taie in doua si se scoate miezul. Daca painea e mai veche sau pur si simplu miezul este...
Cartofi "a la Riojana"
Ceapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, se calesc intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline. Apoi se adauga chorizo, cartofii taiati rondele si ardeiul iute si se lasa la calit inca 5 minute. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana fierb cartofii. Chorizo...
Cupcakes de ciocolata si menta
Cu ajutorul unui tel se amesteca zaharul cu uleiul,apoi se adauga ouale unul cate unul, sa se incorporeze bine. Se adauga faina, praful de copt si cacao cernute si amestecam usor cu telul (manual), iar cand incepe sa se incorporeze faina, se adauga laptele putin cate putin. Se amesteca bine, pana...
Suppli
Se topeste untul intr-o tigaie (30 g) si se caleste ceapa, apoi se adauga si carnea tocata si se amesteca 2-3 minute, pana isi schimba culoarea. Se toarna vinul, apoi bulionul,putina sare si piper (daca doriti) si se lasa la fiert pana incepe sa scada lichidul. Cand adaugam orezul, avem nevoie...
Cozonac cu nuca
Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute. Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de copt si se toarna maiaua, apoi se adauga zaharul, laptele caldut, untul moale (la temperatura...
Rulouri cu banane
Se taie foaia (foietajul) in fasii subtiri, bananele se curata si se taie pe lungine, apoi pe jumatate (dintr-o banana se obtin 4 bucati). Fiecare fasie de aluat se intinde putin ,sa fie mai subtire si se infasoara bucatile de banane. Se asaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc....