publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Mazare cu galuste
Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura. Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si tocata,condimente dupa gust,morcovul curatat si taiat cubulete sau felii,amestecam sa se caleasca cca 1-2...
Ardei iuti umpluti cu branza la cuptor
Intr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust. Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min. Scoatem ardeii in apa rece cu gheata, ii scoatem sa se scurga bine de apa. Intr-un bol amestecam branza cu branza topita, salamul taiat...
Ardei copti cu branza
Ardeii copti ii curatam de pielita, seminte si cotoare, avem grija sa ramana intregi. Intr-un vas amestecam branzeturile cu condimente dupa gust, adaugam ceapa data prin razatoare si scursa bine de zeama. Umplem ardeii cu branza si ii asezam in tava, ii condimetam putin cu sare si piper...
Tocana de ardei copti a la Durau
Ceapa o calim pana devine transparenta, adaugam rosiile date prin razatoare si lasam sa se caleasca cca 5 min . Intre timp curatam ardeii de seminte si cotoare, ii rupem fasii si ii adaugam peste rosii, amestecam si lasam la foc mic sa fiarba impreuna pentru cca 10 min. Adaugam smantana si...
Tarta cu spanac si cartofi
Aluatul il dezghetam la temperatura camerei. Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi. Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna cu spanacul taiat bucati in 2-3 linguri ulei de masline. Le calim pana ce frunzele de spanac isi...
Tocanita de vinete
Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul taiat cubulete in uleiul incins. Adaugam carnea scursa de apa, lasam sa se prajeasca impreuna...
Sparanghel cu jambon la cuptor si ou
Firele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon. Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram condimente dupa gust, dam la cuptorul incalzit la 200 grade C pentru 8 min, dupa care le intoarcem...
Crochete de cartofi
Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem si ii pisam ca pentru piure. Intr-un bol batem 2 oua cu usturoiul pisat, ardeii tocati marunt, adaugam cartofi si condimente dupa gust, patrunjelul tocat. Daca este...
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie...
Fasole scazuta cu ciolan
Fasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore. Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam apa, o clatim si adaugam apa calduta, adaugam morcovul dat prin razatoare, ceapa tocata, ardeiul tocat,...
Ciulama cu alcachofa
Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care adăugăm smantana și condimentam după gust. Lasam sa fiarbă câteva clocote dupa care...
Ardei umpluti cu dovlecei
Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, 1 cana de apa. Dovleceii curatati de coaja, ii tocam cubulete...
Shakshuka cu rosii
Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, impreuna cu sare, adaugam usturoiul pisat, amestecam si lasam cca. 1 min, dupa care adaugam rosiile, zaharul, foaia de dafin, piper. Acoperim si lasam pe foc sa fiarba cca. 10 min, amestecand din cand in cand. Spargem ouale peste sos, adaugam sare si...
Patratele cu dovlecei si morcov
Intr-un bol, amestecam ouale cu faina, praful de copt pana ce se omogenizeaza. Adaugam dovleceii si morcovii dati prin razatoarea mare, branza, ardeii taiati felii, cuburi, condimente dupa gust. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit...
Ciulama de dovlecei
Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba bine dovleceii, oprim focul si, cu ajutorul blenderului, ii pasam (sau cu...
Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte. Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam. Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul,...
Tocanita de rosii cu dovlecei
Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min. Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam peste rosii, condimente dupa gust si lasam pe foc pana ce este fiert dovlecelul, amestecand ocazional....
Ciuperci cu branzeturi
Ciupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim cca 2-3 min, adaugam o cana de apa, condimente dupa gust, acoperim si lasam sa fiarba, amestecand...
Spanac cu smantana si cascaval
Spanacul spalat bine, il tocam marunt, il punem intr-o tigaie cu 2 cani de apa si 3 linguri ulei de masline. Il fierbem pana ce scade apa, amestecand din cand in cand, cand a scazut apa, adaugam usturoiul tocat si amestecam. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper, adaugam smantana, laptele...
Chiftele cu spanac
Spanacul il alegem, il spalam si il tocam marunt. Il punem intr-o tigaie, cu un pic ulei de masline, 1 cana de apa, un pic de sare si lasam sa fiarba, pana ce scade apa, amestecand din cand in cand; apoi il punem intr-o strecuratoare si lasam 5 minute. Intr-un bol, batem ouale cu...
Tocanita de linte
Curatam legumele.le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam rosiilesi condimente dupa gust, amestecam lasam sa se caleasca putin impreuna dupa...
Mancarica de ciuperci sub capac de paine
Taiem gusa felii si o prajim putin, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam 1 cana apa si pasta de tomate. Amestecam bine adaugam ciupercile (spalate si tocate) condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade apa....
Rulouri cu legume
Intr-un bol punem fideaua cu apa la inmuiat. Legumele se curata si se da prin razatoare. Adaugam sare, piper, soia dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam fideaua care am scurso de apa. Amestecam bine si dam la frigider 15 minute. Luam cate o foaie de placinta o ungem cu unt topit si o...
Oua posate in sos
Calim ceapa tocata in putin ulei cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam condimentele si amestecam. Adaugam pasta de tomate, ketchup, 1 cana de apa, zaharul si lasam sa fiarba pana aproape a scazut zeama. Adaugam ouale si...
Cartofi cu sos de ciuperci
Curatam cartofi, ii spalam, ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu sare. Ii scurgem putin de apa, ii pisam dupa care adaugam sare, piper, margarina, branza si amestecam bine. Topim untul si adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda si mai lasam sa se caleasca...
Ghiveci
Spalam legumele si le taiem cat mai marunt. Intr-o cratita calim putin usturoiul tocat marunt,amestecand continuu ca sa nu se arda,adaugam ardeiul,calim putin dupa care adaugam restul de legume,potrivim de cimbru sare si piper dupa gust, Adaugam 2 canii de apa si acoperim,lasam sa fiarba...
Galuste din branza de vaci cu sos
Pentru galuste amestecam ingredientele intr-un bol adaugand faina pana rezulta un aluat care nu este lipicios(dar nici foarte tare),cu mana umeda formam galustele, Intre timp punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam galustele toate odata,fierbem la foc potrivit cca 8...
Spanac cu lapte
Spanacul il alegem,ii rupem coditele si il spalam bine, Punem apa si sare intr-o cratita si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul,lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il scurgem bine de apa si il tocam, Intr-o tigaie adaugam ulei si cand sa incalzit adaugam usutoiul curatat si...
Oua cu legume
Intr-o tigaie calim putin ceapa taiata felii,cand a devenit transparenta adaugam ardeiul(la fel taiat felii)rosiile si amestecam,lasam pe foc pana se inmoaie legumele,adaugam zaharul si amestecam. Eu am turnat amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Am facut cu o lingura...
Supa de varza cu cartofi
Se topeste untul in oala in care vom face supa, adaugam ceapa tocata marunt, frunzele de dafin, boabele de piper si se lasa pana se inmoaie. Adaugam boiaua de ardei, pasta de ardei si se mai lasa 1 minut. Se adauga apa si se da in clocot Cand a inceput sa fiarba adaugam varza taiata fasii,...