publicat la 07.05.2016
publicat la 07.05.2016
publicat la 27.11.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta
Incalziti laptele impreuna un untul. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul, mixand bine compozitia. Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor...
Chec aperitiv cu oua si fructe de mare
Pentru ca dureaza foarte putin pana se prepara compozitia incingeti cuptorul la 150 grade (mediu spre mic) Verdeata se toaca marunt ( eu am folosit un blender). Scoicile si heringul se lasa la scurs Ouale se bat bine cu sare pana isi schimba culoarea apoi adaugam...
Tarta cu varza si ceapa rosie
Aluatul este facut dupa o reteta din revista Delicii la cuptor, bineinteles cu putine modificari ;) 1. Cerneti faina intr-un castron, adaugati untul rece taiat cubulete si amestecati cu varful degetelor pana obtineti firmituri. 2. Se pune oul batut si ametecati pana cand aluatul devine...
Chifle umplute cu ou si piept de pui
1. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l punem la rumenit in 20 g de unt. 2. Taiem capacelele chiflelor si le scotem miezul cu ajutorul unei linguri. 3. Ungem bine interiorul cu unt, punem pieptul de pui, spargem oul desupra, asezam 3 felii de rosii taiate subtire si condimentam cu...
Omleta la cuptor cu branza si fasole verde
1. Spalati si curatati de codite fasolele. Puneti-le la fiert in apa clocotita timp de 15 minute, apoi lasati-le la scurs 2. Curatati morcovii si ceapa, taiati-le marunt, folosind robotul de bucatarie, caliti-le in putin ulei incins. 3. Cand ceapa devine sticloasa adaugati fasolele,...
Rulada aperitiv cu sofran
1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat. 2. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de...
Experimentul de la Ora 12
1. Lasati la dezghetat aluatul, iar cand este bine dezghetat, presarati putina faina pe masa de lucru, il intindeti putin si apoi il taiati fasii lungi groase de 3 cm. 2. Salamul se taie marunt ( eu am folosit blender-ul) si se amesteca cu sosul de rosii. 3. Ungeti cu acest amestec fasiile...
Drob de miel
1. Punem la fiert ficatul si plamanii si separat inima pentru ca au timp de fierbere separat. 2. Spalam si curatam ceapa si usturloiul, le taiem marunt si punem la calit prima data ceapa uscata si dupa 2 minute adaugam ceapa verde si usturoiul si o lasam la inabusit tot 2 minute. 3....
Omleta la cuptor cu cas si ciuperci
1. Ciupercile se spala, se curata, se lasa la uscat bine si se taie foarte marunt. 2. Ceapa se curata, se spala si se taie julien si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. 3. Casul se taie felii si se aseaza in tava(eu am folosit o tava de la thomas rosenthal 25/35 cm). Se toarna...
Salata de creier
1. Se spala bine creierul, se curata si se lasa la scurs pentru a putea elimina eventualele bucati de os. 2. Se pune la fiert, il lasati sa dea cateva clocote si apoi se lasa la racit eliminand surplusul de apa. 3. Dupa ce s-a racorit se freaca bine intr-un castron impreuna cu smantana, se...
Ciuperci umplute cu pate vegetal
1. Ciupercile se spala bine, se rup piciorusele si se pun la scurs cu palaria in jos. 2. Bine scurse palariile de ciuperci se ung bine cu uleiul de arahide, se umplu cu pate vegetal ( http://www.bucataras.ro/retete/pate-vegetal-din-soia-44952.html ) si se orneaza cu seminte de floarea...
Orez cu ton
1. Ceapa curatata si taiata solzisori se pune la calit in putin ulei de masline. Cand devine putin sticloasa adaugam si usturoiul taiat feliute. Amestecam si adaugam putina sare. 2. Se pune apoi tonul (fara a fi scurs) si se mai lasa 3 minute. 3. Urmatorul ingredient introdus este orezul....
Matoke
1. Bananele se curata, se taie rondele mai groase si le stropim cu zeama de lamaie 2. Incingem untul intr-o tigaie mare si adaugam ceapa tocata marunt, lasand-o la calit 3 minute. Punem rosiile, piperul, ardeiul capia, chilli si ustruroiul. Se lasa la inabusit cateva minute. Condimentam dupa...
Ciuperci umplute pane
1. Ciupercile se spala bine se curata de codite si se pun in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Se scot si se lasa la scurs cu palariile in jos. 2. Ouale se bat bine cu sare si piper. 3. Ciupercile bine scurse se umplu cu pate (...
Pate de pui cu ciuperci
1. Se spala bine ficatul si se pune la scurs. 2. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei incins impreuna cu putina sare. Cand ceapa devine sticloasa adaugam coditele de ciuperci spalate bine si tocate marunt. 3. Dupa 5 min adaugam ficatul si lasam inca...
Briose picante cu branza de vaci
1. Amestecam laptele, smantana, uleiul si ouale unul cate unul. 2. Adaugam faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt amestecand incontinuu. 3. Apoi introducem sunca presata, ceapa, ardeiul (taiate marunt - eu am folosit blenderul), branza de vaci, mararul, sare si boia....