Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).
Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao. ...
Tiramisu reţetă cu frisca
Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar. Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care adaugam si frisca batuta spuma. Punem in crema si 5-6 picaturi esenta de vanilie. Vom obtine o crema...
Umplutura: Dam dovleacul pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit.
Aluatul: Punem faina in vasul in...
Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare.
Caramelizam zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului,...
Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas.
Intre timp se face siropul din zahar ars . Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400 ml. apa si lasam pe foc, sa se topeasca bine zaharul. Cand e gata, dam la rece si adaugam o fiola de...
Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30...
Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul =)) ) Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Ungem formele cu ulei si le tapetam cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea...
Eclere: Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si capata consistenta unei mamaligutze tari. Dam deoparte, iar cand este complet rece se...
Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina.
Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la framantat faina va fi incorporata putin cate putin, pana se obtine o coca moale, dar care nu se mai...
Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul pana obtinem o crema fina. Adaugam cacaoa si faina, apoi turnam in forma tapetata cu hartie de copt. Intindem uniform compozitia de blat si coacem in cuptorul preincalzit
Crema : Gelatina se inmoaie in apa calduta. Separat,...
Blat :
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se...
Blat: Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti...
Se amesteca totul foarte bine si se adauga faina, putin cate putin, framantandu-se pana obtinem o coca de consistenta potrivita, care se dezlipeste usor de pe mana. Se pune coca in aparatul de forme de fursecuri/ biscuiti, se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt...
Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, praful de copt si macul.
Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din...
Merele se spala si se taie felii sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt. Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt. Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se...
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi pe rand, uleiul, 8 linguri cu faina , praful de copt si esenta de rom.
Oprim din...
Blatul:
Intr-o forma cu diametrul de 26 cm si pereti detasabili asezam hartie de copt.
Dizolvam nesul in 2 linguri de apa fierbinte. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam 100 g de zahar. Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia si nesul, apoi...
Merele se curata de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se presara peste mere si se da tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie putin merele.
In acest timp se...
Frecam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt . Obtinem un aluat moale, ca de pandispan.
Curatam merele, le dam pe razatoarea de feliat si le calim cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Oprim focul, adaugam...
Preparare Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post
Radem merele pe razatoarea mare si presaram scortisoara din belsug. (nu calim merele pe foc)
Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.
Impartim...
Mixam bine ingredientele.
Se ung formele de briose cu unt si pesmet. Compozitia o impartim in doua ( pentru ca ies doua tavi = 24 bucati de muffins ) si turnam, fiecare jumatate distribuind-o in mod egal in cele 12...
Eclere: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si obtinem o mamaliguta tare. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se...
Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand, celelalte ingrediente si omogenizam.
Crema caramel: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Caramelizam...
Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt.
Nectarinele le taiem felii.
Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale, zaharul, esenta si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei. ( eu am pus in...
Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele.
Se stropeste...
Fructele se taie cubulete si se pun toate intr-un bol mare. Peste ele se toarna coniacul, putina scortisoara si se amesteca bine.
Se toarna in cupe si se orneaza cu frisca.
Se poate servi dupa ce a stat la rece 30 minute.
BLATUL:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt,...
Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie...
Blatul :
Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi....
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ). Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao. ...
Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar. Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care adaugam si frisca batuta spuma. Punem in crema si 5-6 picaturi esenta de vanilie. Vom obtine o crema...
Placinta de dovleac
Umplutura: Dam dovleacul pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit. Aluatul: Punem faina in vasul in...
Crema de zahar ars, cu miez de nuca
Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare. Caramelizam zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului,...
Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )
Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas. Intre timp se face siropul din zahar ars . Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400 ml. apa si lasam pe foc, sa se topeasca bine zaharul. Cand e gata, dam la rece si adaugam o fiola de...
Gogosele pudrate
Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30...
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )
Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul =)) ) Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde...
Deliciu cu ciocolata si caramel
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Ungem formele cu ulei si le tapetam cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea...
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Eclere: Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si capata consistenta unei mamaligutze tari. Dam deoparte, iar cand este complet rece se...
Scovergi cu miere
Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina. Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la framantat faina va fi incorporata putin cate putin, pana se obtine o coca moale, dar care nu se mai...
Tort "aproape" Marble
Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul pana obtinem o crema fina. Adaugam cacaoa si faina, apoi turnam in forma tapetata cu hartie de copt. Intindem uniform compozitia de blat si coacem in cuptorul preincalzit Crema : Gelatina se inmoaie in apa calduta. Separat,...
Prajitura cu frisca, ciocolata si alune
Blat : Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se...
Tort cu frisca si ciocolata
Blat: Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti...
Fursecuri "Iulia"
Se amesteca totul foarte bine si se adauga faina, putin cate putin, framantandu-se pana obtinem o coca de consistenta potrivita, care se dezlipeste usor de pe mana. Se pune coca in aparatul de forme de fursecuri/ biscuiti, se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt...
Muffins cu mac
Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, praful de copt si macul. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din...
Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata
Merele se spala si se taie felii sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt. Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt. Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se...
Chec marmorat
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi pe rand, uleiul, 8 linguri cu faina , praful de copt si esenta de rom. Oprim din...
Tort mascarpone
Blatul: Intr-o forma cu diametrul de 26 cm si pereti detasabili asezam hartie de copt. Dizolvam nesul in 2 linguri de apa fierbinte. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam 100 g de zahar. Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia si nesul, apoi...
Prajitura "rasturnata", cu mere
Merele se curata de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se presara peste mere si se da tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie putin merele. In acest timp se...
Prajitura "turnata" cu mere
Frecam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt . Obtinem un aluat moale, ca de pandispan. Curatam merele, le dam pe razatoarea de feliat si le calim cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Oprim focul, adaugam...
Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post
Preparare Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post Radem merele pe razatoarea mare si presaram scortisoara din belsug. (nu calim merele pe foc) Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt. Impartim...
Muffins cu prune si Chokotoff
Mixam bine ingredientele. Se ung formele de briose cu unt si pesmet. Compozitia o impartim in doua ( pentru ca ies doua tavi = 24 bucati de muffins ) si turnam, fiecare jumatate distribuind-o in mod egal in cele 12...
Eclere
Eclere: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si obtinem o mamaliguta tare. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se...
Tort Kodrit Kadir
Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand, celelalte ingrediente si omogenizam. Crema caramel: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte. Caramelizam...
Prajitura cu nectarine
Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt. Nectarinele le taiem felii. Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale, zaharul, esenta si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei. ( eu am pus in...
Baclava
Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele. Se stropeste...
Salata cu putine fructe... :D
Fructele se taie cubulete si se pun toate intr-un bol mare. Peste ele se toarna coniacul, putina scortisoara si se amesteca bine. Se toarna in cupe si se orneaza cu frisca. Se poate servi dupa ce a stat la rece 30 minute.
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca
BLATUL: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt,...
Tort(tarta)
Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie...
Tort "Adela"
Blatul : Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi....