Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI375
Retete / Dulciuri

Tort cu branza

In Torturi la 11 Iun 2010

Blatul:    mixul cu un ou si 100 g. unt se framanta rapid cu mana pana se obtine o pasta compacta, pe care o intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, formand si o bordura  de 3 cm. inaltime. Umplutura:    intr-un vas se amesteca  un ou  cu 2...

Tort de inghetata cu capsuni si vanilie

In Torturi la 1 Iun 2010

     Partea vanilinata:   Galbenusurile se amesteca cu vanilia. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile. Frisca batuta spuma se incorporeaza  in prima compozitie.  Aici am avut in vedere reteta de baza a inghetatei  : ...

Prajitura "METROU"

In Prajituri la 28 Mai 2010

BLATUL: Galbenusurile se bat cu 12 linguri zahar, apoi se pun 15 linguri cu sifon, 10 linguri ulei, praful de copt si 25 linguri faina.  Albusurile se bat spuma cu 13 linguri cu zahar, apoi se amesteca cu prima compozitie.  ( eu nu prea urmez pasii astia, ci bat albusurile...

Clatite gratinate

In Prajituri la 24 Mai 2010

Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga treptat uleiul, laptele si faina alternand pana se termina tot laptele si obtinem o compozitie nici prea subtire nici prea groasa. ( facem incercarea cu prima clatita ca sa ne dam seama daca mai putem adauga lapte sau apa minerala Incingem tigaia...

Prajitura "cu ce ai..."

In Prajituri la 23 Mai 2010

     Cele doua pachete de budinca se amesteca cu 600 ml. lapte rece si 7 linguri cu zahar, apoi se pun pe foc, amestecand continuu pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca  si se incorporeaza margarina.      Piscoturile se inmoaie...

Clatite pufoase reteta cu inghetata si dulceata de visine

In Dulciuri la 2 Mai 2010

     Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga treptat uleiul, laptele si faina alternand pana se termina tot laptele si obtinem o compozitie nici prea subtire nici prea groasa. ( facem incercarea cu prima clatita ca sa ne dam seama daca mai putem adauga lapte sau apa...

Branzoaice

In Prajituri la 29 Apr 2010

1.       Se framanta aluatul pana devine elastic si se desface usor de pe maini si peretii vasului. Se imparte in 3-4 bucati care de intind cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire din care se  formeaza patrate sau triunghiuri....

Tort cu mere si crema de zahar ars

In Torturi la 25 Apr 2010

4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste. Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura...

Parfe tricolor cu nuca si alune

In Dulciuri la 24 Apr 2010

 In  cele  3  vase  se  va  prepara  inghetata  de  vanilie, nes si cacao,  astfel: VASUL I:     3 galbenusuri  se  amesteca  cu  3 pliculete cu zahar  vanilinat; VASUL II:   ...

Placinta de iaurt

In Prajituri la 17 Apr 2010

COMPOZITIA DE UMPLUTURA  8 oua se bat cu 300 g. zahar se adauga iaurtul ( din care oprim 2 linguri) , stafidele si zaharul vanilinat. COCA         Intr-o cana de 250 ml. se pun :  drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare, se freaca si se...

Prajitura "INGHETATA" in 3 culori

In Prajituri la 16 Apr 2010

BLAT ( maro) Se bat bine si se coc in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit,   30 min. CREMA I (galbena)       Se amesteca ingredientele ( mai putin untul) pana obtinem un sos galben pe care il batem pe o plita ( nu direct pe flacara)...

Glazura rapida pentru orice prajituri

In Prajituri la 13 Apr 2010

      Cum se prepara Glazura rapida pentru orice prajituri Se amesteca bine ingredientele pana dispar cocoloasele de cacao, apoi se toarna fierbinte peste prajituri/torturi/rulade. Cu aceasta glazura se poate orna rulada cu crema de unt sau tort cu crema de...

Rulada cu crema rapida

In Prajituri la 13 Apr 2010

BLATUL: Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata  si putina esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt,...

Tort diplomat cu iaurt

In Torturi la 12 Apr 2010

Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.       Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri sahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata...

Tort dietetic cu iaurt

In Torturi la 12 Apr 2010

 Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.  Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri zahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme,...

Tort de portocale

In Torturi la 11 Apr 2010

 Blatul:    Se mixeaza ingredientele pentru blat , se toarna in forma (cu margini detasabile)  tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins.  Crema:   Se bat galbenusurile cu zahar si se toarna laptele fierbinte. Se incalzeste in...

Afisate 151 - 166 din 166 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Retete preferate
Raffaello

Voturi:28

Vinete rasucite

Voturi:6

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]