Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat.
Curatam ceapa,morcovul si ciupercile.
Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem.
Prajim in ulei feliile de prosciuto (rupte fasii) pana isi schimba culoarea si devin usor crocante.
Calim...
Amestecam siropul cu uleiul.
Separat amestecam zaharul cu faina, cu praful de copt, zaharul vanilat.
Cu ajutorul mixerului,incorporam masa uscata in cea lichida, amestecandu-le la viteza mica.
Asezam hartiute de briose in formele de silicon,impartim cantitatea de aluat obtinuta in forme,...
Preparam mai intai siropul: caramelizam 200 gr. zahar si il stingem cu 100 ml apa calduta.Dizolvam amoniacul in lapte caldut. Adaugam galbenusurile,200 gr. zahar, scortisoara si untul. Amestecam totul cu o lingura de lemn.
Adaugam siropul racit, apoi faina (treptat). La final vom obtine un...
Spalam pieptul de pui si il taiem bucatele.
Curatam legumele si le spalam.
Ceapa si ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele.
Varza si rosiile se trec prin robot.
Prajim bucatelele de piept de pui in 3 linguri de ulei pana isi schimba culoarea (cca 5 minute). Adaugam ceapa,...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le frecam cu zaharul.
Ciocolata o topim la foc mic in 50 ml lapte.
Adaugam ciocolata topita peste galbenusurile mixate cu zahar.
Adaugam si laptele (la temperatura camerei), apoi esenta de...
Zdrobim bananele si clementinele la robot.
Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam.
Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata bucati.
Turnam amestecul in forma unsa (cu ulei) de guguluf, dam la copt pentru 40 min la temperatura...
Curatam legumele,le spalam si le taiem dupa preferinta.
Calim mai intai ceapa si ardeiul in 2 linguri de ulei.
Adaugam rosiile taiate,morcovul taiat cubulete, boabele de piper si foaia de dafin.
Punem 3-4 cani cu apa,oasele (spalate in apa rece) si lasam cca.30 minute oala acoperita la...
Curatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta.
Calim ceapa doua minute in ulei,adaugam ardeiul si morcovul.
Amestecam in continuu sa nu se arda ceapa timp de cinci minute.
Adaugam dovlecelul,1/2 cana apa si lasam sa fiaba la foc mic cca 15min.
Cand scade apa, adaugam pasta de...
Curatam si spalam ciupercile apoi le feliem.
Pieptul de pui se spala si se taie felii.
Se prajeste in ulei, adaugam sare si piper.
Dupa ce s-a prajit cat sa-si schimbe culoarea,adaugam ciupercile feliate.
Lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa.
Punem pastele la fiert in apa cu...
Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul.
In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul.
Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn.
Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da tava...
Amestecam margarina (la temperatura camerei) cu branza de burduf, iaurul si drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar.
Adaugam busuioc uscat (eu am pus doua lingurite cu varf de frunze uscate si maruntite de busuioc). Incorporam faina, framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini....
Punem apa la fiert cu sare . Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand.
Pregatim bolurile in care vrem sa preparam portiile de mamaliga cu branza.
Punem cate o lingurita...
Spalam conopida si o fierbem in apa cu sare.
O scoatem in strecuratoare, o lasam la scurs si dupa racire o mixam la robot impreuna cu usturoiul si uleiul.
Rezulta o pasta picanta pe care o ungem in strat consistent pe felia de paine.
Pofta buna!
Curatam ciupercile,le spalam, apoi le feliem.
Le condimentam cu sare si piper, le calim in ulei pana-si lasa apa.
Adaugam granulele de soia, apoi o cana cu apa in care am dizolvat 3 linguri pasta de tomate.
Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade toata apa.
Adaugam patrunjel verde...
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, fulgii de secara,cei de porumb, apoi faina,
Amestecam ingredientele, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Ungem tava cu ulei,asezam painea in tava, o ungem cu putin ulei, presaram fulgi de secara si...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala.
Peste compozitia rezultata adaugam pe rand...
Calim in ulei ceapa tocata,ardeiul taiat cubulete si morcovul dat pe razatoare.
Adaugam granulele de soia, sosul de soia,orezul clatit in apa rece. Adaugam pe rand cate o cana cu apa, amestecam des sa nu se prinda si continuam tot asa pana incorporam cele 6 cani cu apa.
Condimentam cu sare...
Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul.
Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta renuntam la mixer in favoarea lingurii de lemn, adaugam cate o lingura de faina si amestecam usor pana...
Amestecam toate ingredientele mentionate la aluat.
La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand nu se mai lipeste de maini ne oprim cu framantatul.
Intindem aluatul pe masa infainata, acoperim...
Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min.
Punem apa la fiert cu sare. Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam...
Baconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen.
Tocam marunt morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se caleasca usor apoi adaugam cca 3 l apa, sare si piper dupa gust,foaia de dafin.
Curatam cartofii si...
Blatul se prepara dupa cum urmeaza:
-separam albusurile de galbenusuri;
-batem albusurile cu un praf de sare si 100 gr. zahar pana obtinem o spuma consistenta;
-galbenusurile se mixeaza la viteza cea mai mare a mixerului cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi...
Curatam si spalam legumele.
Tocam ceapa si o calim putin in ulei. Adaugam ardeiul taiat bucati, morcovii taiati rondele, rosiile taiate bucatele si telina taiata cubulete. Condimentam cu sare, piper boabe +foaia de dafin.
Adaugam 3 cani cu apa si lasam sa fiarba totul la foc potrivit cca 30...
Dizolvam drojdia in lapte caldut +1 lingurita de zahar.
Amestecam crema de branza Ceva Fin cu margarina, telemeaua rasa, praful de nucsoara si drojdia dizolvata. Adaugam atata faina cat cere aluatul. Atunci cand nu se mai lipeste de maini inseamna ca aluatul "a tras" suficienta...
Fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.
Amestecam margarina cu zaharul pudra (50gr), adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.
Dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.
Punem si faina si...
Spalam frunzele de telina in mai multe ape.
Le trecem prin robot , impreuna cu tijele aferente + sarea+uleiul.
Pasta rezultata o pastram in borcan la rece pana in momentul folosirii la gatitul diferitelor mancaruri sau pur si simplu servim cu lipie calda si crocanta.
Absolut delicioasa!...
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.
Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.
Uleiul il adaugam la final si continuam framantatul pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Impartim aluatul in doua, intindem...
Spalam frunzele de salata si le taiem fasii.
Spalam,curatam ridichea si o taiem felii.
Asezam salata si ridichea pe farfurie, presaram sare aromata si chimen, apoi stropim totul cu ulei de arahide.
Ungem feliile de paine cu branza topita, presaram cascaval afumat ras si praf de chili si...
Amestecam frisca cu faina si putin zahar pudra.
Obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe masa de lucru in foaie subtiere.
Decupam cu ajutorul pintenului crostoli dupa forma dorita apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Se scot din ulei pe servetele...
Amestecam laptele cu esenta de lamaie, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina, framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acum adaugam cele 2-3 linguri de ulei.
Intindem aluatul pe masa de lucru, decupam gogosile...
Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci
Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat. Curatam ceapa,morcovul si ciupercile. Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem. Prajim in ulei feliile de prosciuto (rupte fasii) pana isi schimba culoarea si devin usor crocante. Calim...
Muffins cu ananas si halva (reteta de post)
Amestecam siropul cu uleiul. Separat amestecam zaharul cu faina, cu praful de copt, zaharul vanilat. Cu ajutorul mixerului,incorporam masa uscata in cea lichida, amestecandu-le la viteza mica. Asezam hartiute de briose in formele de silicon,impartim cantitatea de aluat obtinuta in forme,...
Turta dulce
Preparam mai intai siropul: caramelizam 200 gr. zahar si il stingem cu 100 ml apa calduta.Dizolvam amoniacul in lapte caldut. Adaugam galbenusurile,200 gr. zahar, scortisoara si untul. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Adaugam siropul racit, apoi faina (treptat). La final vom obtine un...
Ciorba de varza cu piept de pui
Spalam pieptul de pui si il taiem bucatele. Curatam legumele si le spalam. Ceapa si ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele. Varza si rosiile se trec prin robot. Prajim bucatelele de piept de pui in 3 linguri de ulei pana isi schimba culoarea (cca 5 minute). Adaugam ceapa,...
Prajitura desteapta cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul. Ciocolata o topim la foc mic in 50 ml lapte. Adaugam ciocolata topita peste galbenusurile mixate cu zahar. Adaugam si laptele (la temperatura camerei), apoi esenta de...
Guguluf cu fructe si nuci (de post)
Zdrobim bananele si clementinele la robot. Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata bucati. Turnam amestecul in forma unsa (cu ulei) de guguluf, dam la copt pentru 40 min la temperatura...
Ciorba de legume cu afumatura
Curatam legumele,le spalam si le taiem dupa preferinta. Calim mai intai ceapa si ardeiul in 2 linguri de ulei. Adaugam rosiile taiate,morcovul taiat cubulete, boabele de piper si foaia de dafin. Punem 3-4 cani cu apa,oasele (spalate in apa rece) si lasam cca.30 minute oala acoperita la...
Ghiveci cu morcov si dovlecel
Curatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Calim ceapa doua minute in ulei,adaugam ardeiul si morcovul. Amestecam in continuu sa nu se arda ceapa timp de cinci minute. Adaugam dovlecelul,1/2 cana apa si lasam sa fiaba la foc mic cca 15min. Cand scade apa, adaugam pasta de...
Penne cu piept de pui si ciuperci
Curatam si spalam ciupercile apoi le feliem. Pieptul de pui se spala si se taie felii. Se prajeste in ulei, adaugam sare si piper. Dupa ce s-a prajit cat sa-si schimbe culoarea,adaugam ciupercile feliate. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. Punem pastele la fiert in apa cu...
Prajitura cu crema de post
Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul. In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul. Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn. Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da tava...
Saratele cu ketchup si busuioc
Amestecam margarina (la temperatura camerei) cu branza de burduf, iaurul si drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar. Adaugam busuioc uscat (eu am pus doua lingurite cu varf de frunze uscate si maruntite de busuioc). Incorporam faina, framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini....
Mamaliga cu branza si cascaval
Punem apa la fiert cu sare . Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand. Pregatim bolurile in care vrem sa preparam portiile de mamaliga cu branza. Punem cate o lingurita...
Pasta de conopida cu usturoi
Spalam conopida si o fierbem in apa cu sare. O scoatem in strecuratoare, o lasam la scurs si dupa racire o mixam la robot impreuna cu usturoiul si uleiul. Rezulta o pasta picanta pe care o ungem in strat consistent pe felia de paine. Pofta buna!
Mancare de ciuperci cu soia
Curatam ciupercile,le spalam, apoi le feliem. Le condimentam cu sare si piper, le calim in ulei pana-si lasa apa. Adaugam granulele de soia, apoi o cana cu apa in care am dizolvat 3 linguri pasta de tomate. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade toata apa. Adaugam patrunjel verde...
Paine de secara cu fulgi de porumb
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, fulgii de secara,cei de porumb, apoi faina, Amestecam ingredientele, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Ungem tava cu ulei,asezam painea in tava, o ungem cu putin ulei, presaram fulgi de secara si...
Tarta cu mandarine
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala. Peste compozitia rezultata adaugam pe rand...
Pilaf de orez cu soia
Calim in ulei ceapa tocata,ardeiul taiat cubulete si morcovul dat pe razatoare. Adaugam granulele de soia, sosul de soia,orezul clatit in apa rece. Adaugam pe rand cate o cana cu apa, amestecam des sa nu se prinda si continuam tot asa pana incorporam cele 6 cani cu apa. Condimentam cu sare...
Chec cu nuca (din albusuri)
Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta renuntam la mixer in favoarea lingurii de lemn, adaugam cate o lingura de faina si amestecam usor pana...
Cozonac Rosenkrantz (de post)
Amestecam toate ingredientele mentionate la aluat. La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand nu se mai lipeste de maini ne oprim cu framantatul. Intindem aluatul pe masa infainata, acoperim...
Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga
Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min. Punem apa la fiert cu sare. Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam...
Ciorba picanta de cartofi cu bacon
Baconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen. Tocam marunt morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se caleasca usor apoi adaugam cca 3 l apa, sare si piper dupa gust,foaia de dafin. Curatam cartofii si...
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300
Blatul se prepara dupa cum urmeaza: -separam albusurile de galbenusuri; -batem albusurile cu un praf de sare si 100 gr. zahar pana obtinem o spuma consistenta; -galbenusurile se mixeaza la viteza cea mai mare a mixerului cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi...
Ciorba de legume
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si o calim putin in ulei. Adaugam ardeiul taiat bucati, morcovii taiati rondele, rosiile taiate bucatele si telina taiata cubulete. Condimentam cu sare, piper boabe +foaia de dafin. Adaugam 3 cani cu apa si lasam sa fiarba totul la foc potrivit cca 30...
Saratele cu Ceva Fin,telemea si cascaval afumat
Dizolvam drojdia in lapte caldut +1 lingurita de zahar. Amestecam crema de branza Ceva Fin cu margarina, telemeaua rasa, praful de nucsoara si drojdia dizolvata. Adaugam atata faina cat cere aluatul. Atunci cand nu se mai lipeste de maini inseamna ca aluatul "a tras" suficienta...
Cornulete de post
Fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. Amestecam margarina cu zaharul pudra (50gr), adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar. Dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert. Punem si faina si...
Pasta de telina cu ulei
Spalam frunzele de telina in mai multe ape. Le trecem prin robot , impreuna cu tijele aferente + sarea+uleiul. Pasta rezultata o pastram in borcan la rece pana in momentul folosirii la gatitul diferitelor mancaruri sau pur si simplu servim cu lipie calda si crocanta. Absolut delicioasa!...
Lipie (de post)
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Uleiul il adaugam la final si continuam framantatul pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Impartim aluatul in doua, intindem...
Sandvis cu branzeturi si ridiche
Spalam frunzele de salata si le taiem fasii. Spalam,curatam ridichea si o taiem felii. Asezam salata si ridichea pe farfurie, presaram sare aromata si chimen, apoi stropim totul cu ulei de arahide. Ungem feliile de paine cu branza topita, presaram cascaval afumat ras si praf de chili si...
Crostoli
Amestecam frisca cu faina si putin zahar pudra. Obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe masa de lucru in foaie subtiere. Decupam cu ajutorul pintenului crostoli dupa forma dorita apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se scot din ulei pe servetele...
Gogosi rapide
Amestecam laptele cu esenta de lamaie, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina, framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acum adaugam cele 2-3 linguri de ulei. Intindem aluatul pe masa de lucru, decupam gogosile...