publicat la 08.12.2022
publicat la 12.04.2021
publicat la 28.01.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de placinta cu ton
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu ton Mai întâi am pregătit aluatul: în castronul cu făină am făcut o gropiță unde am pus drojdia sfărâmată, presărată cu zahăr, după care am turnat ușor apa călduță, amestecând cu o lingură, să...
Paste cu pesto de leurda si spanac
Am pus frunzele spălate și bine scurse, împreună cu restul ingredientelor într-un blender și le-am mixat bine. Sosul rezultat l-am transferat într-o tigaie și l-am încălzit puțin. Am adăugat apoi pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet și bine...
Supa crema de cartof dulce
Am pus la fiert, în apă cu puțină sare, legumele curățate, spălate și tăiate cuburi, până au fost fierte și a intrat furculița cu ușurință în cartof. Am strecurat legumele, după care le-am pasat cu ajutorul unui blender vertical. Am diluat piureul de legume cu apa...
Aperitiv saratele
Am cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos. Am adăugat oul și smântâna, apoi am încorporat și cașcavalul. Am obținut un aluat elastic și nelipicios, pe...
Desert turta dulce
Am caramelizat într-o crăticioară o lingură cu zahăr, pe care am stins-o mai apoi cu apa (cele 125 g). Am dat vasul de pe foc, am adăugat zahărul amestecat cu mirodenii și în siropul format am încorporat 150 g făină. Într-un castron am pus restul de...
Rosii uscate la soare
Am folosit rosii lunguiete, bine coapte, pe care odata spalate, le-am sters si le-am taiat, in functie de marime, in patru sau in doua. Eu le-am uscat timp de aproape trei zile la soare, pe tavi, puse pe hartie de copt, acoperite cu tifon pentru a le feri de insecte. In acest timp am tot...
Omleta cu dovlecel
Ouăle se bat cu sare, piper și busuioc uscat (după gust). Dovlecelul se rade, se stoarce bine, bine și se pune puțin la călit într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, pentru 2-3 minute. Se toarnă ouăle, se pune pătrunjel tocat. Se acoperă tigaia cu un capac și se coace...
Desert cu prune, miere si lavanda
Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei). Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma...
Desert turta dulce
Mai întâi am topit untul și l-am amestecat cu mierea. Eu am pus și 2 linguri de zahăr brun. Într-un bol am pus făina, oul, sarea, condimentele și bicarbonatul. Am turnat apoi untul și mierea. Am frământat până s-a omogenizat. Am pus aluatul într-o...
Desert Oreo cheesecake
Mai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o formă detașabilă de tort (a mea are 24 cm diametru) și am nivelat-o bine cu ajutorul unei linguri....
Rosii umplute cu ficatei
Toci ceapa și o călești puțin în 2 linguri de ulei, pui și 2 căței de usturoi, tocați, după care adaugi ficățeii și îi călești și pe aceștia. Pui sare și piper după gust. Iei ficățeii de pe foc și după ce se răcoresc puțin îi tai cubulețe, nu prea mari....
Sufleu de cartofi dulci
Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi. Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce dă un clocot, stingi focul, acoperi vasul și lași la infuzat 15-20 de minute. Încingi cuptorul...
Chutney de mere si pere
Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa tocata in uleiul incins, cateva minute, pana devine translucida. Adaugi ardeii, ghimbirul si usturoiul si...
Desert tort spuma de ciocolata cu frisca
Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând. Se încorporează zahărul și făina, apoi se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Se...
Desert pasca fara aluat
Mai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm). Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de rom si am turnat apa fierbinte sa le acopere. In bolul mixerului (sau intr-un bol incapator, depinde ce...
Desert pasca cu ciocolata
Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare. Am adaugat si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixand pentru...
Aperitiv tarta cu branza si ciuperci
Pregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si framantam, pana obtinem un aluat molcut, care nu se lipeste de degete (Daca vi se pare ca nu se leaga,...
Placinta cu carne
Tocam ceapa (verde) si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam si lasam pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntim carnea cu lingura de lemn. Potrivim gustul de sare si piper. Oprim focul. Cand carnea e rece, adaugam cele doua oua batute si...
Paste cu ciuperci si pesto de patrunjel
Pastele se fierb in apa clocotita, sarata; se scurg. Ceapa se caleste usor in ulei, se adauga apoi si ciupercile taiate, nu foarte marunt. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc, cateva minute, amestecand din cand in cand. Se pune sare si piper, dupa gust, apoi mararul tocat. Se...
Sfecla coapta cu sos scordolea
Sfecla se coace in cuptor (eu am copt-o in soba). Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa adaug uleiul, putin cate putin, ca la maioneza; dupa fiecare lingura de ulei, am mixat bine, pentru...
Drob de soia cu ciuperci
Mai intai, am hidratat bine soia in apa fierbinte, am stors-o in pumn si apoi am pus-o la fiert cu o foaie de dafin, cu usturoi si cu condiment; am scurs-o bine de apa, dupa ce a fiert. Cartofii i-am fiert si i-am pasat. Ciupercile le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am scurs si le-am...
Salata de leurda, cu oua
Am pus intr-un castron leurda si ceapa verde, spalate, taiate, cascavalul taiat cuburi, precum si felii de ou fiert. Am potrivit gustul de sare, am asezonat cu ulei si zeama de lamaie (am amestecat cu grija...) si am decorat cu alte cateva felii de ou fiert.
Salata de leurda
Spalam leurda, o uscam intr-un prosop de bucatarie si o taiem fasii, mai groase/mai subtiri, dupa cum ne place. Spalam ceapa verde si o taiem maruntel; o amestecam cu leurda, asezonam cu zeama de lamaie, punem si putin ulei si potrivim gustul de sare. Amestecam usor. Servim cu crutoane....
Salata cu spanac si ciuperci
Calesc usor (timp de cateva minute) ciupercile, impreuna cu ceapa verde taiata marunt si patrunjelul tocat, potrivesc gustul de sare si piper. Spal frunzele de spanac, le scurg bine, le rup bucati. Tai cascavalul cubulete; fierb ouale, tari, le curat de coaja si le tai rondele. Pregatesc...
Salata calda cu naut si spanac
Am pus uleiul la incins intr-o tigaie si am adaugat, cateva secunde, usturoiul, pentru ca uleiul sa-i imprumute aroma. Am adaugat nautul, spalat si scurs, peste ulei si am lasat tigaia pe foc, pana s-a rumenit nautul. Am adaugat frunzele de spanac care nu trebuie tinute mult pe foc, sa...
Tort Catifea rosie cu capsuni
Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata. Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para. Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de...
Inghetata cu lapte condensat
Am mixat usor ingredientele, am turnat compozitia obtinuta in diferite forme pe care le-am dat mai apoi la congelator, timp de 4-5 ore.
Sorbet de visine
Am pus in blender visinele si ghimbirul si le-am maruntit. Le-am amestecat apoi cu mierea, scortisoara si coaja rasa de lamaie; compozitia rezultata am dat-o la congelator.
Inghetata cu zmeura
Foarte simplu de preparat, multumesc Bucataras!! Am zdrobit zmeura, am amestecat-o cu mierea si cu iaurtul, cu ajutorul mixerului; am pus compozitia in forme si am dat formele la congelator.
Biscuiti pentru Mos Craciun
Am amestecat faina cu untul rece, taiat cuburi. Intr-un bol am amestecat oul cu zaharul, apoi am pus si colorantul. Am amestecat cele doua compozitii. Am format o minge din aluatul rezultat; am infoliat bila de aluat si am dat-o la rece, 20 de minute. Am intins foaia de aluat si am...