Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim .
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie .
Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in...
Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora.
O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate .
O strecuram si o lasam sa stea pana cand pregatim ceea ce ne trebuie.
Pregatim o tava in care punem bucatele de unt
Intr-un bol punem...
Ouale se bat spuma cu putina sare,
Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt.
Razuim ghimbirul, avem nevoie de o bucata cam cat degetul mare .
La sfarsit se adauga ghimbirul, 1 lingura seminte...
Bucata de piept de pui o spalam putin in apa rece , o uscam cu un servet si o punem pe o tabla de lemn .
Cu un cutit bine ascutit o taiem transversal , dar nu chiar pana in capatul bucatii , in asa fel incat sa se tina o parte de cealalta .
O batem cu batatorul de snitele , pana obtinem o...
Amestecam cele doua tipuri de faina .
Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .
Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia .
In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim...
1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici.
2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa...
Pregatim ingredientele :
-surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat
- porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa
-ouale le punem la fiert (le firbem 5 minute )
-usturoiul il curatam si zdrobim...
Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are...
Pregatim ciupercile :
Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt .
Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura...
Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem bucati , mai groase (cam cat e grosimea unui deget).
Dam bucatile rezultate prin faina , oul batut si fulgi de porumb sfarmati .
Punem la incins intr-o tigaie ulei si punem bucatile de tofu. Le lasam sa se rumeneasca bine (cam 2 minute pe-o parte ,...
Branza de vaci se zdrobeste cu o furculita bine , se adauga smantana si branza sarata .
Ardeiul se taie cubulete si se pune si el peste branza.
Ceapa o razuim pe razatoarea mica .
Mai putem adauga dupa dorinta frunze de patrunjel , marar , usturoi
Le amestecam bine pe toate si o dam...
Curatam dovleacul si vanata , le taiem rondele si le punem putin cu sare. Pregatim o tava si punem putin ulei , si vom asambla totul astfel : o felie dovleac , una vanata , inca una de dovleac . Deasupra se pune o feliuta de rosie .
Punem tava la cuptor pana se fac legumele , cand sunt aprope...
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine .
Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si se gateste faina ( gustam sa nu aiba gust de faina cruda , daca are mai lasam putin pe foc ),...
Vinetele le spalam si le stergem , le taiem pe lung cam de un deget grosime . Le presarm cu sare si le lasam sa stea asa catva timp ( cand sunt gata lasa un suc ) .
Intr-un castron batem ouale cu putina sare .
Pregatim o tigaie in care sa prajim vinetele , punem ulei .
Vinetele le dam...
Carnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca .
Pregatim o tava in care punem hartie de copt , si pornim cuptorul
Formam chiftelele ( de...
Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem fasii subtiri ( cam de un deget grosime ) .
Intr-un castron punem pieptul de pui, sare si piper dupa gust si zeama de lamaie si il lasam la macerat cat timp va permiteti .
Facem crusta de bere astfel: oul il batem cu putina sare , adaugam...
Briose aperitiv cu dovleac
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim . Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie . Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in...
Conopida la cuptor cu mozzarela si mac
Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora. O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate . O strecuram si o lasam sa stea pana cand pregatim ceea ce ne trebuie. Pregatim o tava in care punem bucatele de unt Intr-un bol punem...
Briose cu branza sarata si ghimbir
Ouale se bat spuma cu putina sare, Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. Razuim ghimbirul, avem nevoie de o bucata cam cat degetul mare . La sfarsit se adauga ghimbirul, 1 lingura seminte...
Rulada de pui cu spanac
Bucata de piept de pui o spalam putin in apa rece , o uscam cu un servet si o punem pe o tabla de lemn . Cu un cutit bine ascutit o taiem transversal , dar nu chiar pana in capatul bucatii , in asa fel incat sa se tina o parte de cealalta . O batem cu batatorul de snitele , pana obtinem o...
Blinii cu ciuperci
Amestecam cele doua tipuri de faina . Intr-un alt vas separam galbenusul de albus . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim...
Branza marinata
1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici. 2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa...
Salata de surimi cu porumb dulce
Pregatim ingredientele : -surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat - porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa -ouale le punem la fiert (le firbem 5 minute ) -usturoiul il curatam si zdrobim...
Saleuri cu branza - reteta de la Gaby
Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are...
Bruschete cu ciuperci
Pregatim ciupercile : Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt . Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura...
Tofu in crusta crocanta
Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem bucati , mai groase (cam cat e grosimea unui deget). Dam bucatile rezultate prin faina , oul batut si fulgi de porumb sfarmati . Punem la incins intr-o tigaie ulei si punem bucatile de tofu. Le lasam sa se rumeneasca bine (cam 2 minute pe-o parte ,...
Liptauer in frunze de andive cu somon afumat (pasta de branza de vaci)
Branza de vaci se zdrobeste cu o furculita bine , se adauga smantana si branza sarata . Ardeiul se taie cubulete si se pune si el peste branza. Ceapa o razuim pe razatoarea mica . Mai putem adauga dupa dorinta frunze de patrunjel , marar , usturoi Le amestecam bine pe toate si o dam...
Legume la cuptor ( TURNUL BABEL )
Curatam dovleacul si vanata , le taiem rondele si le punem putin cu sare. Pregatim o tava si punem putin ulei , si vom asambla totul astfel : o felie dovleac , una vanata , inca una de dovleac . Deasupra se pune o feliuta de rosie . Punem tava la cuptor pana se fac legumele , cand sunt aprope...
Bulete de branza in stil spaniol
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine . Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si se gateste faina ( gustam sa nu aiba gust de faina cruda , daca are mai lasam putin pe foc ),...
Vinete pane cu usturoi
Vinetele le spalam si le stergem , le taiem pe lung cam de un deget grosime . Le presarm cu sare si le lasam sa stea asa catva timp ( cand sunt gata lasa un suc ) . Intr-un castron batem ouale cu putina sare . Pregatim o tigaie in care sa prajim vinetele , punem ulei . Vinetele le dam...
Chiftele din carne de vita cu multe legume la cuptor
Carnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca . Pregatim o tava in care punem hartie de copt , si pornim cuptorul Formam chiftelele ( de...
Piept de pui imbracat in bere
Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem fasii subtiri ( cam de un deget grosime ) . Intr-un castron punem pieptul de pui, sare si piper dupa gust si zeama de lamaie si il lasam la macerat cat timp va permiteti . Facem crusta de bere astfel: oul il batem cu putina sare , adaugam...