publicat la 16.12.2012
publicat la 14.12.2012
publicat la 11.12.2012
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura MADNESS
Pentru prepararea blatului avem nevoie de un vas inalt in care o sa mixam mai intai cele 3 oua cu zahar pana se omogenzeaza,dupa care adaugam ulei si cacao si mixam din nou,adaugam la final faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu ulei si faina,si turnam compozitia,lasam la copt...
Carnati de casa
Carnea tocata de vita si de porc, se pune intr-un vas mare unde se amesteca bine. Daca carnea de porc este numai macra, trebuie pus si slanina, cam jumatate de kg, dar daca luati carne de porc cu tot cu slanina si o tocati voi, e mai bine, sa nu fie doar macra. Daca afumati carnatii, grasimea o...
Briose cu branza aromata cu portocale
Se adauga amestecul pentru copt impreuna cu oul, uleiul si laptele si se mixeaza pana ce preparatul devine cremos. Se pune in 12 forme de briose aluatul obtinut si se baga in cuptor la 160°,timp de 25 minute. Dupa coacere briosele se lasa la racit si pregatim crema. Se adauga branza cu...
Ciorba de perisoare
Punem osul la fiert, sa iasa zeama mai buna, dupa care punem ceapa tocata marunt si zarzavatul si lasam sa fiarba. Pregatim perisoarele: carnea tocata amestecata cu orezul, oul, marar si sare. Cand e fiert zarzavatul scoatem osul si adaugam perisoarele care le dam prin ou, sa nu se sfarame....
Foietaj cu dulceata de visine
Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei ,il desfacem si il taiem patratele. Adaugam o lingurita de dulceata pe fiecare patrat si rasucim. Il bagam la copt la o temperatura de 180°, timp de 15 minute, mai mult sau mai putin, pana se rumenesc. Cand sunt gata le pudram cu zahar pudra.
Supa scazuta cu cartofi si scarita
Se toaca cepa marunt si se pune la calit, dupa cateva minute adaugam si zarzavatul. Carnea o taiem, o spalam si o punem la fiert in oala peste zarzavat, cartofii ii curatam si ii taiem cubulete, mai mici sau mai mari, dupa preferinta si ii punem in oala. Adaugam apa, sa depaseasca un pic cartofii...
Bruschete
Feliile de paine se prajesc si se ung cu un catel de usturoi inmuiat in ulei de masline. Rosia se taie cubulete impreuna cu mozzarella. Se pun ambele intr-un bol unde se amesteca cu ulei de masline, busuioc si sare si se pun pe ambele felii de paine.
Pizza MARGHERITA
Incepem cu aluatul,amestecam toate ingredientele,le framantam cu lapte cald,apoi cu ulei,il lasam sa creasca jumatate de ora. Sucul de rosii il amestecam cu 4 linguri de ulei de masline si sare. Cand aluatul a crescut,formam un blat pt pizza si il ungem cu sucul de rosii. Adaugam si...
Spaghete cu sos Ragu
Carnea tocata se caleste intr-o tigaie,dupa cateva minunte,adaugam ceapa tocata marunt,iar morcovul si cartoful taiati cubulete mici. Dupa ce s-au calit toate adaugam sucul de rosii si mai lasam sa fiarba cateva minunte,la final punem in sos sare si piper. Punem spaghetele la fiert in apa...
Clatite cu lamaie
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas inalt cu ajutorul mixerului,iar amestecul obtinut se lasa la frigider pentru 20 min.Se topeste putin unt in tigaie,unde se fac clatitele,lasandu-le cate un minunt pe fiecare parte. Le umplem apoi cu ce dorim,eu le-am umplut cu ciocolata pt ca imi...
Salata de cartofi cu sprot afumat
Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja,in apa rece cu sare. Intre timp pregatim un sos,pe care o sa il punem peste cartofi,cand acestia o sa se raceasca. Tocam ceapa marunt,sau solzisori,dupa preferinta,o adaugam intr-un bol. Peste ceapa adaugam...
Cipsuri de cartofi
Cartofii se curata si se spala, se taie felii rotunde si se presara putina sare. Se pun la prajit in mai mult ulei, se lasa pana se rumenesc. Cand sunt gata ii punem pe un prosop de hartie sa absoarbe uleiul. Intr-un bol punem branza, smantana si mararul, adaugam si putina sare, ii putem orna noi...
Peste cu cipsuri de cartofi
Pestele se curata, se spala, se lasa la scurs, se taie in doua de-a lungul si se da prin faina alba cu sare. Se prajeste in ulei pt cateva minute pe o parte si pe alta. Ca garnitura am folosit cipsuri din cartofi.
Vin fiert
Se toarna un litru de vin intr-un vas, impreuna cu restul de ingrediente. Se amesteca si se pune la fiert, lasati pt cateva minute, luam de pe foc si la o cana de vin fiert adaugam 1-2 lingurite de zahar.
Pulpe la cuptor
Pulpele se parlesc un pic,se spala,se condimenteaza si se cresteaza un pic pe spate. In cuptor,in partea de jos se pune o tava cu apa, pulpele se aseaza pe gratarul aragazului pe mijloc, se lasa cca. o ora. Daca apa mai scade mai punem, carnea o sa se faca la abur,fara ulei, o sa cada in apa...
Bezele de cartofi
Pentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua, parmezanul, sare si piper si amestecam totul cu o lingura de lemn. Puneti umplutura intr-o punga pt...
Fasole prajita
Fasolea se pune la inmuiat in apa calduta inainte de a o pune la fiert, asa nu mai trebui sa fiarba prea mult. Cand s-au umflat boabele de fasole se pun la fiert. Legumele se toaca marunt, apoi pe rand le punem la prajit. Calim ceapa, urmeaza morcovul dat pe razatoare si rosia facuta cubulete....
Ciorba cu afumatura
Costita se taie si se pune la fiert, o lasam sa dea cateva clocote inainte sa punem legumele. Tocam ceapa si ardeiul, morcovul rondele, cartofii eu i-am taiat pai, ca la cartofi prajiti. Adaugam si legumele in oala peste carne, in afara de cartofi si lasam sa fiarba. Spre final adaugam si...
Piure de cartofi cu afumatura si gogosari
Cartofii se curata, se taie si se pun la fiert. Carnea afumata (eu am folosit scarita, deci am fiert-o inainte sa o pun la calit) o punem la calit pt cateva minute, dupa care adaugam si gogosarii in sos si mai lasam un pic sa fiarba,eventual mai adaugam niste apa, foarte putina. Cand s-au fiert...
Tarta cu mere
Merele se curata de coaja si se fac felii, o sa iasa aproximativ 700 g de mere curatate, care sunt puse la inmuiat in sucul de la lamaie. Intre timp separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem cu un varf de sare, iar galbenusurile cu zahar. Le amestecam cu untul, adaugam si paharul...
Savarine
Se pune faina intr-un vas, adaugam drojdia care a fost topita cu putin zahar, laptele caldut, oul, zaharul, uleiul si un praf de sare. Le amestecam foarte bine si pregatim formele. Le ungem cu unt si turnam compozitie trei sferturi din forma. Inainte de a le baga la copt le lasam la dospit 20-30...
Salam cu biscuiti
Incepem cu biscuitii,ii sfarmam si ii punem intr-un vas,laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul sau mierea de albine,miezul de nuca il prajim un pic sa fie mai crocant,in vas,peste biscuiti,adaugam laptele caldut,miezul de nuca,margarina asa cum este ea(nu trebuie topita),esentele si cacao...
Briose cu branza proaspata cu gust de zmeura
Se adauga amestecul pentru copt intr_un vas inalt impreuna cu un ou,uleiul si laptele,se amesteca cu ajutorul mixerului sau telului,pana devine cremos. Se pun cele 12 forme de copt pe o foaie de hartie sau o tava mai mare si se imparte aluatul in toate formele. Se coc cca.25 minute,dar...
Chec cu fulgi de ciocolata
Se adauga amestecul pt copt cu margarina,laptele si cele 3 oua intr-un vas si se mixeaza pana preparatul devine cremos,se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza,se unge o forma de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina,se toarna aluatul si se uniformizeaza,checul se coace pe sina din mijloc...
Pizza
Intr-un vas inalt punem faina, oul, drojdia (jumatate dintr-un cub de 25g), sare si framantam cu lapte caldut. Lasam aluatul la crescut intr-un loc cald, acoperit cu un prosop. Din acest aluat am facut 2 pizza. Pregatim salamul, pt prima pizza am taiat salamul felii si pt cea dea doua l-am...
Reteta simpla de fasole batuta - fasole frecata
Preparare Reteta simpla de fasole batuta - fasole frecata Fasolea se alege si se pune in apa calda ca sa se umfle, sa nu fim nevoiti sa o fierbem o zi intreaga. Intre timp curatam ceapa si o punem la calit, dupa preferinta puteti adauga un catel sau doi de usturoi si il pisati. Cand...
Varza murata
Se indeparteaza primele foi de varza daca sunt ofilite, avem grija ca varza sa nu fie inghetata. Asezam pe fundul butoiului cateva crengute de marar si asezam varza, pe la mijloc punem si radacinile de hrean despicate in doua si sfecla rosie taiata felii mai groase. Punem din nou varza, mararul...
Salata de varza murata
Varza murata se clateste un pic sa nu fie prea sarata si se toaca marunt, ca la varza calita. Se adauga ulei si cel mai important ingredient, piperul. Amestecam totul. Mie imi place ca inainte sa o mananc sa o las un pic la frigider!! Este o garnitura foarte buna pentru fasolea prajita sau pt...
Pepeni murati
Pentru inceput, pepenii trebuie intepeti langa codita, sa aiba pe unde sa isi traga saramura si ii asezam in butoi sau unde ii puneti voi, urmeaza crengile de visin care trebuie puse obligatoriu pt a pastra coaja pepenilor tare. Adaugam morcovul si telina taiate fasii sau rondele, ardeii iuti,...
Snitele din piept de porc
Pieptul de porc se taie felii, se bate bine, se condimenteaza fiecare parte cu condiment pentru carne de porc. Feliile se prajesc in ulei incins pe ambele parti, se scot si se lasa la racit. Intre timp batem cele doua oua impreuna cu faina alba si cu putin delikat. Bucatile de piept de porc se...