Criterii pentru aprecierea prospetimii carnii

Postat de grasu64 in Alimente pe 29 Iul 2010, 11:24

Caracteristicile organoleptice, fizico chimice si bacteriologice ale carnii supusa unor transformari anormale se modifica.In functie de aceste modificari se poate stabili daca o carne este proaspata, dubioasa sau alterata.
Principalele caracteristici ale carnii proaspete, relativ proaspete sau alterate sunt indicate de; culoare, consistenta, miros, maduva oaselor, supa dupa fierbere si sedimentare si pH.

Carnea proaspata
Suprafata carnii prezinta o pelicula uscata. Grasimea are coloritia si consistenta normale, caracteristice speciei. Tendoanele sunt lucioase, elastice si tari .Lichidul sinovial este limpede. La suprafata, are culoare roz pana la rosu.
In sectiune este lucioasa, usor umeda, fara a fi lipicioasa. Grasimea are culoarea caracteristica speciei: la taurinele tinere, alba-galbuie, la celemai batrane, galbena; la ovine, alba-mata; la cabaline, galben-aurie, la potcine, alba-sticloasa.
Carnea este ferma si elastica. In sectiune este compacta. Nu se formeaza intiparituri la apasarea cu degetele, mirosul este placut si caracteristic speciei, maduva oaselor umple in intregime canalul medular.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]