Se freaca untul cu zaharul si mierea,adaugam un ou si frecam pana se omogenizeaza.Apoi se amesteca toate celelalte,faina cu condimentele si bicarbonatul,obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale,se framanta si apoi se pune aceasta coca intr-o folie la rece,apoi se intinde pe masa tapetata...
Se curata grapfruitul ptr a nu fi prea amar din cauza cojilor, se curata kiwi de coaja, iar restul se spala si se pun intregi in storcator.
Se pune intr-un pahar si pe deasupra se orneaza cu frisca si ciocolata
Aceste fructe sunt bogate in multe vitamine, eu am pus baza pe grapefruit...
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,untul topit,laptele,apoi cu o lingura de lemn se amesteca usor faina si pliculetul de praf de copt,apoi se adauga esenta,sarea si se toarna compozitia in forma de bradut si se da la...
Cartofii se curata, se spala si se scobesc cu aparatul special, apoi se introduce in fiecare la fundul cartofului cate o bucatica din ce am scobit (ca un capacel ca sa nu iasa compozitia,apoi luam cate o bucatica din somon si o tavalim prin ceapa ciboulette apoi introducem somonul in cartof....
Cartofii se curata si se spala,apoi cu aparatul special de spiralat se introduce in cartofi si se fac spiralele.Se pun in friteoza la prajit pana se rumenesc,se scot pe un servetel sa absoarba uleiul,apoi se pun pe un platou se sareaza,se presara pudra de usturoi si patrunjel uscat tocat.Se...
Se curata si se spala legumele, dupa care se fierb (morcovii si cartofii), la fel pieptul de pui,.
Dupa ce s-au fiert se toaca marunt si se pun toate intr-un vas mai mare,se adauga mazarea,muraturile tocate marunt,se amesteca impreuna cu maioneza si sarea dupa gust.
Se pune salata pe un...
Se curata si se spala ceapa si morcovii, apoi ceapa o taiem marunt, se razuie morcovii fin si le calim in putin ulei de masline. Decojim rosiile si le taiem cubulete, usturoiul il curatam sil pisam si le adaugam peste ceapa si morcovi. Dupa ce s-au calit bine se adauga carnea tocata,...
Varza murata daca e prea sarata si prea acra se desface si se pune de seara in apa.Se curata ceapa si ardeiul si se calesc apoi se adauga orezul.Dupa calire se da deoparte si se pune carnea tocata,condimentele,sare dupa gust,si cele 250 gr de pulpa afumata de porc tocata la blender,adaugam...
Se amesteca frisca lichida cu untul si ciocolata alba topita impreuna cu nuca de cocos sa devina o coca nici moale nici tare apoi se da la frigider ptr un timp pana se mai intareste.Se scoate din frigider si se ia putina coca in palma se pune in mijloc o migdala se formeaza bile si se da...
Intr-o cratita se pune un nailon si se pune un strat de piscoturi insiropate cu suc apoi se face spuma. Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar, gelatina se topeste la foc mic deasupra aragazului, nu se pune pe foc apoi se pune in...
se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece.
Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul...
Tiramisu reţeta cu fructe
Se face crema astfel:se separa galbenusurile de albusuri,galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc,apoi se adauga mascarpone si se freaca bine pana devine o crema fina.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza bine cu crema de...
Se freaca ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Dupa incorporarea lor se adauga ulei cate putin continuind amestecarea copozitiei iar la urma se adauga praful de copt si faina.Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde si se aseaza in tava dupa care se coc.Dupa coacere se lasa sa se...
Se fierb ouale mai intai(sa fie tari)apoi se pune laptele la fiert intr-o craticioara.Se topeste 25 gr de unt in cuptorul cu microunde,apoi peste lapte se pune faina si se amesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloase, se pune untul topit,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se da...
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale batute cu delicatul si cca 50 ml apa.Se framanta aluatul si se modeleaza galuste cu mana unsa in ulei.Se pun la fiert in apa clocotita,usor sarata si se fierb bine.Se curata si se spala ceapa si ciupercile,apoi...
Gogosile se fac astfel:se pune drojdia la crescut cu putin zahar,lapte si o lingurita de faina,apoi se pune intr-un mare castron faina si in mijloc se face o adancitura unde se pune laptele caldut,untul topit,ouale,drojdia,romul,sarea si zaharul vanilat.Se framanta toate bine si apoi se dau la...
Se curata si se taie marunt cepele si se calesc in unt.Se spala si se taie marunt patrunjelul,se razuie fin cascavalul,cand ceapa sa calit se da la rece,dupa racire se amesteca cu maslinele maruntite , verdeata si 50 gr de cascaval.Se intinde aluatul pe planseta de lucru si se taie in patrate...
Se spala salatele si varza,apoi se toaca marunt,se curata moscovul si se da prin razatoare,se pun intr-un bol,se taie rondele batoanele se surimi si se pun peste salata impreuna cu morcovul,mozzarella si porumbul.Se amesteca toate si se pune sosul,daca contine sare nu mai este necesar sa...
Se topeste ciocolata si se ung bucheele cu ea pe margini,apoi se face crema astfel:se pune laptele la fiert apoi se adauga amidonul,faina si zaharul si se amesteca bine pana devine o crema groasa.Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie.Se pune 2 linguri de crema in buchee,apoi 3-4 zmeure si...
Se intinde foaia de placinta si se pune somonul peste toata foaia,apoi peste somon se unge cu branza si peste branza se pune cascaval taiat cubulete subtiri.Se ruleaza apoi se cresteaza cu cutitul si se da la cuptor.Cand este aproape gata se unge ruloul cu ou batut cu putin lapte si se presara...
Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca.Dupa ce s-au fiert se strecoara de apa si se trec printr-un jet de apa rece.
Se toaca ceapa si lardul si se pun la calit. Apoi se adauga bulionul,sare piper si condimentele. Dupa ce s-au calit bine se pune acest sos...
Intr-un castron punem ricotta,coaja de lamaie,zaharul,miezul de paine in bucatele de migdalele macinate.Apoi se pun oualele si se amesteca toate bine.Ciresele se scot din borcan si se scurg de suc.Intr-o cratita se pune sucul de compot si amidonul,se lasa la fiert amestecand usor pana se...
Blat: se separa albusurile de galbenusuri,se freaca galbenusurile cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga galbenusurile si apoi faina.Se unge tava cu putin ulei si se pune foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se pune pe un prosop,se...
Ananasul si piersicile se taie in cubulete.Untul se topeste si se pune la racit.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se pun amandele,faina si praful de copt.Se amesteca toate usor apoi se pun fructele si untul topit.Se toarna in forma de tarta si se da la cuptor.Dupa coacere se orneaza dupa...
D aca folositi drojdie se desface inainte in putin lapte.Se bat albusurile,apoi se adauga zaharul,uleiul,galbenusurile,sarea.Se pune praful de copt si faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea moale nici prea tare.Puneti in forma jumatate din compozitie apoi puneti ciresele sau visinele si apoi...
Intr-un castron se bate frisca,apoi se pun pe rand ouale,uleiul,untul topit,sarea si zaharul,apoi se pune faina,praful de copt, scortisoara,amandele macinate si srtugurii taiati in cubulete.Se amesteca toate bine,se unge o forma de muffins cu unt,se pune in fiecare forma cate putin din coca si se...
Pieptii de pasare se spala si se taie in cubulete,se pun la fiert,se ia spuma de deasupra,apoi se spala ciupercile si se taie in cubulete,ceapa la fel si le calim impreuna cu carnea,dupa ce s-au mai inmuiat se adauga frisca lichida,amidonul amestecat cu putina apa,sare si piper dupa...
Crevetii se fierb si se curata.Se curata si se spala legumele,morcovul se da pe razatoarea mare,ardeiul si salata se taie marunt si se pun toate intr-un bol,branza se taie cubulete si se pune peste celelalte ingrediente.Se pune putin ulei,zeama de lamaie si sare dupa gust,pofta buna!
Cartofii si spanacul se fierb separat,se scot semintele de la rosie si se curata de pielita,se toaca marunt,dupa ce au fiert cartofii si spanacul,cartofii se taie in cubulete mici iar spanacul se preseaza de apa si se taie marunt,se amesteca toate,se adauga sare,zeama de lamaie amestecata cu...
Goffre: se topeste untul,se amesteca cu zaharul si cu cele 4 galbenusuri.Se amesteca toate pana devine o crema si zaharul e bine topit.Se bat albusurile pana devin spuma,apoi adaugam peste compozitie faina si praful de copt si apoi albusurile batute.Se pun in forma pentru a le coace si la final...
Turta dulce ( DE LA MAMA DE ACASA)
Se freaca untul cu zaharul si mierea,adaugam un ou si frecam pana se omogenizeaza.Apoi se amesteca toate celelalte,faina cu condimentele si bicarbonatul,obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale,se framanta si apoi se pune aceasta coca intr-o folie la rece,apoi se intinde pe masa tapetata...
Suc racoritor si dietetic
Se curata grapfruitul ptr a nu fi prea amar din cauza cojilor, se curata kiwi de coaja, iar restul se spala si se pun intregi in storcator. Se pune intr-un pahar si pe deasupra se orneaza cu frisca si ciocolata Aceste fructe sunt bogate in multe vitamine, eu am pus baza pe grapefruit...
Tort bradut
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,untul topit,laptele,apoi cu o lingura de lemn se amesteca usor faina si pliculetul de praf de copt,apoi se adauga esenta,sarea si se toarna compozitia in forma de bradut si se da la...
Cartofi la cuptor cu somon
Cartofii se curata, se spala si se scobesc cu aparatul special, apoi se introduce in fiecare la fundul cartofului cate o bucatica din ce am scobit (ca un capacel ca sa nu iasa compozitia,apoi luam cate o bucatica din somon si o tavalim prin ceapa ciboulette apoi introducem somonul in cartof....
Cartofi spiralati
Cartofii se curata si se spala,apoi cu aparatul special de spiralat se introduce in cartofi si se fac spiralele.Se pun in friteoza la prajit pana se rumenesc,se scot pe un servetel sa absoarba uleiul,apoi se pun pe un platou se sareaza,se presara pudra de usturoi si patrunjel uscat tocat.Se...
Salata boeuf
Se curata si se spala legumele, dupa care se fierb (morcovii si cartofii), la fel pieptul de pui,. Dupa ce s-au fiert se toaca marunt si se pun toate intr-un vas mai mare,se adauga mazarea,muraturile tocate marunt,se amesteca impreuna cu maioneza si sarea dupa gust. Se pune salata pe un...
Lasagna
Se curata si se spala ceapa si morcovii, apoi ceapa o taiem marunt, se razuie morcovii fin si le calim in putin ulei de masline. Decojim rosiile si le taiem cubulete, usturoiul il curatam sil pisam si le adaugam peste ceapa si morcovi. Dupa ce s-au calit bine se adauga carnea tocata,...
Sarmalute de sarbatori
Varza murata daca e prea sarata si prea acra se desface si se pune de seara in apa.Se curata ceapa si ardeiul si se calesc apoi se adauga orezul.Dupa calire se da deoparte si se pune carnea tocata,condimentele,sare dupa gust,si cele 250 gr de pulpa afumata de porc tocata la blender,adaugam...
Bomboane de casa
Se amesteca frisca lichida cu untul si ciocolata alba topita impreuna cu nuca de cocos sa devina o coca nici moale nici tare apoi se da la frigider ptr un timp pana se mai intareste.Se scoate din frigider si se ia putina coca in palma se pune in mijloc o migdala se formeaza bile si se da...
Tort cu spuma de lamaie
Intr-o cratita se pune un nailon si se pune un strat de piscoturi insiropate cu suc apoi se face spuma. Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar, gelatina se topeste la foc mic deasupra aragazului, nu se pune pe foc apoi se pune in...
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale
se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece. Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul...
Tiramisu reţeta cu fructe
Tiramisu reţeta cu fructe Se face crema astfel:se separa galbenusurile de albusuri,galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc,apoi se adauga mascarpone si se freaca bine pana devine o crema fina.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza bine cu crema de...
Fursecurile lui Mos Craciun
Se freaca ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Dupa incorporarea lor se adauga ulei cate putin continuind amestecarea copozitiei iar la urma se adauga praful de copt si faina.Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde si se aseaza in tava dupa care se coc.Dupa coacere se lasa sa se...
Oua gratinate
Se fierb ouale mai intai(sa fie tari)apoi se pune laptele la fiert intr-o craticioara.Se topeste 25 gr de unt in cuptorul cu microunde,apoi peste lapte se pune faina si se amesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloase, se pune untul topit,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se da...
Galuste cu sos de ciuperci
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale batute cu delicatul si cca 50 ml apa.Se framanta aluatul si se modeleaza galuste cu mana unsa in ulei.Se pun la fiert in apa clocotita,usor sarata si se fierb bine.Se curata si se spala ceapa si ciupercile,apoi...
Savarine false
Gogosile se fac astfel:se pune drojdia la crescut cu putin zahar,lapte si o lingurita de faina,apoi se pune intr-un mare castron faina si in mijloc se face o adancitura unde se pune laptele caldut,untul topit,ouale,drojdia,romul,sarea si zaharul vanilat.Se framanta toate bine si apoi se dau la...
Cornulete cu masline
Se curata si se taie marunt cepele si se calesc in unt.Se spala si se taie marunt patrunjelul,se razuie fin cascavalul,cand ceapa sa calit se da la rece,dupa racire se amesteca cu maslinele maruntite , verdeata si 50 gr de cascaval.Se intinde aluatul pe planseta de lucru si se taie in patrate...
Salata de surimi si mozzarella
Se spala salatele si varza,apoi se toaca marunt,se curata moscovul si se da prin razatoare,se pun intr-un bol,se taie rondele batoanele se surimi si se pun peste salata impreuna cu morcovul,mozzarella si porumbul.Se amesteca toate si se pune sosul,daca contine sare nu mai este necesar sa...
Buseuri imbracate in ciocolata,cu crema de lamaie si zmeura
Se topeste ciocolata si se ung bucheele cu ea pe margini,apoi se face crema astfel:se pune laptele la fiert apoi se adauga amidonul,faina si zaharul si se amesteca bine pana devine o crema groasa.Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie.Se pune 2 linguri de crema in buchee,apoi 3-4 zmeure si...
Rulou de somon afumat
Se intinde foaia de placinta si se pune somonul peste toata foaia,apoi peste somon se unge cu branza si peste branza se pune cascaval taiat cubulete subtiri.Se ruleaza apoi se cresteaza cu cutitul si se da la cuptor.Cand este aproape gata se unge ruloul cu ou batut cu putin lapte si se presara...
Spaghete cu lard si parmigiano reggiano(parmezan)
Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca.Dupa ce s-au fiert se strecoara de apa si se trec printr-un jet de apa rece. Se toaca ceapa si lardul si se pun la calit. Apoi se adauga bulionul,sare piper si condimentele. Dupa ce s-au calit bine se pune acest sos...
Strudel cu ricotta si cirese
Intr-un castron punem ricotta,coaja de lamaie,zaharul,miezul de paine in bucatele de migdalele macinate.Apoi se pun oualele si se amesteca toate bine.Ciresele se scot din borcan si se scurg de suc.Intr-o cratita se pune sucul de compot si amidonul,se lasa la fiert amestecand usor pana se...
Rulada de Craciun
Blat: se separa albusurile de galbenusuri,se freaca galbenusurile cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga galbenusurile si apoi faina.Se unge tava cu putin ulei si se pune foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se pune pe un prosop,se...
Tarta cu piersici si ananas
Ananasul si piersicile se taie in cubulete.Untul se topeste si se pune la racit.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se pun amandele,faina si praful de copt.Se amesteca toate usor apoi se pun fructele si untul topit.Se toarna in forma de tarta si se da la cuptor.Dupa coacere se orneaza dupa...
Guguluf
D aca folositi drojdie se desface inainte in putin lapte.Se bat albusurile,apoi se adauga zaharul,uleiul,galbenusurile,sarea.Se pune praful de copt si faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea moale nici prea tare.Puneti in forma jumatate din compozitie apoi puneti ciresele sau visinele si apoi...
Muffins cu struguri
Intr-un castron se bate frisca,apoi se pun pe rand ouale,uleiul,untul topit,sarea si zaharul,apoi se pune faina,praful de copt, scortisoara,amandele macinate si srtugurii taiati in cubulete.Se amesteca toate bine,se unge o forma de muffins cu unt,se pune in fiecare forma cate putin din coca si se...
Vol-au-vent
Pieptii de pasare se spala si se taie in cubulete,se pun la fiert,se ia spuma de deasupra,apoi se spala ciupercile si se taie in cubulete,ceapa la fel si le calim impreuna cu carnea,dupa ce s-au mai inmuiat se adauga frisca lichida,amidonul amestecat cu putina apa,sare si piper dupa...
Salata de creveti si gorgonzola
Crevetii se fierb si se curata.Se curata si se spala legumele,morcovul se da pe razatoarea mare,ardeiul si salata se taie marunt si se pun toate intr-un bol,branza se taie cubulete si se pune peste celelalte ingrediente.Se pune putin ulei,zeama de lamaie si sare dupa gust,pofta buna!
Triunghiuri cu cartofi si spanac
Cartofii si spanacul se fierb separat,se scot semintele de la rosie si se curata de pielita,se toaca marunt,dupa ce au fiert cartofii si spanacul,cartofii se taie in cubulete mici iar spanacul se preseaza de apa si se taie marunt,se amesteca toate,se adauga sare,zeama de lamaie amestecata cu...
Goffre acrisoare
Goffre: se topeste untul,se amesteca cu zaharul si cu cele 4 galbenusuri.Se amesteca toate pana devine o crema si zaharul e bine topit.Se bat albusurile pana devin spuma,apoi adaugam peste compozitie faina si praful de copt si apoi albusurile batute.Se pun in forma pentru a le coace si la final...