publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Paine de casa
In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop. Dupa cateva ore in care...
Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos
Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Intr-o cratita/tigaie cu capac punem ulei de masline si ceapa, ardeii,rosiile la calit; putem pune si o foaie de dafin...
Desert prajitura cu mere in straturi
Am batut cu mixerul ouale intregi cu sare, zahar, vanilie pana s-a dublat volumul si am obtinut o conistenta spumoasa, alba; intre timp eu am curatat merele si le-am taiat in sferturi, apoi le-am feliat (daca aveti un robot care feliaza e de mare ajutor-eu am folosit -daca nu aveti taiati...
Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata
Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali. Intr-o cratita/tigaie punem ulei de masline si adaugam varza, o foaie de dafin, si temperam cu piper si cimbru...
Salata de varza rosie cu ficat de vitel
Am pus ficatul pe gratarul electric, se poate face si in tigaie. Iincercati sa folositi feliile subtiri. Apoi il taiem fasii potrivite. Cartoful dulce l-am curatat si l-am taiat cubulete; intr-o tava mare am pus hartie de copt; cubuletele de cartof le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper...
Sepie la gratar
Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu cerneala, apoi am ras bine uitandu-ne in oglinda, dar nu va speriati. Sunt delicioase facute asa-foarte...
Aperitiv bruschete cu branza de capra si miere
Incalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre (la Lidl au foarte buna), presaram cu rozmarin, nuci tocate gros si asezam rosii cherry, stropim...
Tocanita de calamari
Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite; Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde. Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile...
Piept de pui umplut cu sos de ciuperci
Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi; Lasam cca 20 minute ...
Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta de rosii, sucul de rosii si mazarea. Dupa 2-4 minute turnam supa de carne peste mazare, lasam sa...
Tocanita de vitel cu paste
Carnea se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si...
Tajine de pui cu prune si caise uscate
Pregatim carnea Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider. Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim...
Peste cu arome tropicale
Acest fel de mancare se face inainte de a fi servit. Dar inainte, daca aveti fileuri de peste congelate, trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei, se stoarce de apa lasata cu ajutorul unui prosop de hartie absorbant si le condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie cu capac...
Suc de sfecla rosie
Pregatim totul: curatam sfecla si o spalam bine, merele se pot stoarce cu coaja cu tot, dar curatam de seminte, morcovul si lamaia se curata si ele de coaja. Avem nevoie de un storcator de fructe cu centrifuga -le stoarcem si punem 2-3 cuburi de gheata dupa preferinta. Eu obisnuiesc...
Desert brownie cu ciocolata si banane
Batem ouale si adaugam bananele zdrobite, uleiul (eu am folosit ulei de cocos dar e bun si ulei de floarea soarelui), laptele, apa si vanilia; Separat amestecam ingredientele uscate: zaharul, cacaua, faina, praful de copt si bicarbonatul; le incorporam apoi la ingredientele umede si...
Salata de legume la cuptor cu cous-cous
Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie . Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari; ardeiul cuduro potrivite, rodia si ea cuburi mai mari sau felii groase; vanata cu coaja cu tot o taiem...
Desert prajitura cu mere
Pregatim o forma rotunda; o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. Presaram zahar brun pe fund; Merele se curata si se tau felii subtiri; le presaram cu putin zahar si optional cu scortisoara. Punem pe fundul tavii feliile de mar, aranjate frumos circular-deasupra turnam...
Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si branza de vaci
Din motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o forma de tarte unsa cu margarina cu aluat. Pregatim umplutura. Dovlecelul se spala si il taiem...
Spaghete cu piept de pui, legume si ciuperci chinezesti
- Ciupercile chinezesti le-am cumparat uscate-le-am pus la inmuiat cca jumate de ora si le-am dat sa clocoteasca 5 minute in apa cu sare. - Am taiat pieptul de pui in fasii mici -l-am condimentat cu ulei de masline, sare, piper, seminte de susan, ghimbir proaspat razuit, curry ,sofran ,...
Cod cu cartofi si smantana la cuptor
Alegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand oasele. Curatam ceapa si o taiem solzisori taiati fin; intr-o tigaie/cratita punem ulei de masline si...
Tocanita de pui cu fasole rosie
Eu am folosit pui de casa dar se poate folosi orice tip de carne de pui (pulpe, pui intreg, etc). L-am taiat bucati potrivite ; Intr-o cratita incapatoare am pus ulei de masline si am calit ceapa tocata fin,dafinul, morcovul rondele, ardeiul cubulete, usturoiul tocat marunt, carnatul taiat...
Desert Petit Gateau
Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte. Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde (eu am ales varianta mai usoara-la microunde) Intr-un castron amestecam ouale-da rnu le...
Somon la cuptor pe pat de legume
Eu am pregatit 2 fileuri de peste si, dupa ce le-am spalat, le-am sters bine cu un servetel absorbant. Am condimentat pe ambele parti cu sare si piper alb si le-am stropit cu lamaie. Intre timp am curatat legume, le-am taiat rondele prazul, ceapa, morcovul si am pus putina sare si piper alb,...
Peste robalo cu scoici in tigaie
Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie. Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in cubulete mici si rosia decojita taiata cubulete. Amestecam si punem sare, piper si adaugam pestele....
Cotlet de porc cu sos picant
Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de usturoi, boia iute, presaram cu cimbru proaspat -punem o folie si lasam la rece peste noapte....
Terci de ovaz cu fructe
Curatam marul si para; le taiem cubulete; Alegem fructele mai moi si bine coapte. Punem laptele cu fructele si putina coaja de portocale mai intai la fiert la foc mic-sa se inmoaie fructele; apoi adaugam ovazul, amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand incepe sa se ingroase, se...
Crema de urzici
Alegem urzicile cu manusi!!! ca pisca de mori. Se spala bine si le fierbem in apa clocotita. Se prepara de fapt ca si spanacul. Cand s-au fiert, le scurgem in strecuratoare si le stoarcem bine de surplusul de apa. Le tocam cu cutitul; In cratita punem uleiul la incalzit si adaugam...
Desert tavalite in nuca de cocos
Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina. Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel pana ingredientele sunt topite. Luam de pe foc si amestecam cu faina si praful de copt. Apoi turnam in...
Desert rulada de portocale
Pregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune hartie de copt. Intr-un bol punem zaharul si dam pe razatoare portocalele ; pentru a augmenta aroma...
Desert pancakes cu afine si sirop de artar
Separam albusurile de galbenusuri ; Amestecam galbenusurile cu zaharul,vanilia si optional coaja de lamaie sau portocala rasa; adaugam laptele, faina si fermentul. Batem spuma albusurile si le incorporam cu o spatula la compozitia galbenusurilor. la final punem afinele in...