publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Milkshake de capsuni si banane
Spalam capsunele si le curatam de codita , desfacem banana de coaja si le punem intr-un vas. Cu ajutorul blenderului vertical maruntim fructele , adaugam mierea de albina ,laptele si mai mixam pana devine copozitia omogena . Pofta buna !!!
Ciorba de cartofi
Punem osul afumat la fiert , cand da in clocot aruncam apa si punem alta curata lasand sa fiarba incet . Intre timp curatam cartofii , ceapa , morcovul , si telina le spalam si le taiem cubulete si le punem in oala . Taiem ardeiul cubulete si il punem sa...
Clatite cu gem de capsuni
Spargem ouale intr-un bol , adaugam zaharul, zaharul vanilat , razatura de lamaie , laptele , sarea, berea si faina , amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Lasam 10 minute sa se odihneasca compozitia apoi punem cate un polonic in tigaia incalzita si unsa cu...
Prajitura Furnicuta
BLATUL Albusurile se bat spuma cu 150 grame zahar , nuca de cocos , macul ,faina si praful de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia in tava , se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa la...
Pasta de ton
Se desface conserva de ton si se pune intr-un bol , se amesteca cu margarina cu ajutorul blenderului . Curatam ceapa, o taiem marunt si o adaugam in vasul cu pasta la fel si zeama de la lamaie. Adaugam sare si piper dupa gust si amestecam . Pofta buna !!!
Ciorba de salata verde
Se spala salata se taie sau se rupe si se pune la fiert 20-25 minute . Se caleste usturoiul taiat in putin ulei si se pune in oala. Adaugam usturoiul verde taiat si mararul spalat si taiat marunt. Batem cele 3 oua cu sana si smantana, punem 4 polonice de supa calda peste compozitie...
Gem de capsuni
Se spala capsunele si se amesteca cu zahar pana a doua zi . Se strecoara siropul se pune la foc incet amestecandu-se din cand in cand. Se pune zeama de la 2 lamai . Cand fierbe butonat este aproape gata de fiert gemul . Se spala borcanele se sterilizeaza in...
Sirop de capsuni
Se spala capsunele , se curata de codite si se amesteca cu 10 kg zahar . Se lasa pana a doua zi sa-si lase zeama amestecandu-se din cand in cand. Se strecoara si se pune la fiert pana cand dispare spuma . Se toarna in sticle sterilizate , se pune capacul si se da...
Tort de mere si zahar ars
Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi lasa zeama . Intre timp se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un...
Creier de porc pane
Creierul se pune intr-o strecuratoare si se opareste . Dupa ce se scurge de apa se trece printr-un vas cu faina . Ouale, sarea , piperul si faina se amesteca pana obtinem o coca omogena. Trecem bucatile de creier prin coca si le prajim pana se rumenesc pe toate partile. Se scot...
Tocanita de oaie
Se spala carnea si se pune la fiert timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne. Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile ....
Ciorba de curcan cu legume
Se pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele si se taie cubulete . Cand carnea este aproape fiarta se curata de pe os si se taie marunt , se adauga in supa . Se adauga legumele taiate si orezul se mai lasa aproximativ 30 de minute sa...
Fleica la tava
Spalam fleica si o taiem felii potrivite , curatam usturoiul si il pisam . Condimentam feliile de carne cu sare , piper , boia si usturoi. Asezam feliile de carne intr-un vas termorezistent ,punem peste ele vinul alb si apa si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam la...
Castraveti murati
Se spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii . Se spala borcanele si se aseaza pe fundul lor tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin . Asezam castravetii iar printre ei punem fasii de hrean si frunze de dafin ,boabe de struguri .....
Conopida in saramura
Se curata conopida de frunze si cotor ,se spala , se desface in buchetele . Se spala borcanele si se pune pe fundul lor telina frunze,ramuri de cimbru , tulpini de marar si 2-3 foi de dafin . Se aseaza buchetele de conopida intre ele se pun fasii de hrean . Punem...
Cartofi la cuptor cu oua si telemea
Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja Punem si cele 4 oua la fiert Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii . Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari . Razuim telemeaua . Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de...
Ciuperci cu maioneza si smantana
Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb . Facem maioneza in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia . Usturoiul se curata si se taie marunt. Ciupercile fierte se strecoara si se amesteca cu maioneza , usturoiul , patrunjelul...
Gogosari umpluti cu varza si conopida
Se aleg gogosari mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte . Varza se spala si se razuieste , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta .Asezam crengute de cimbru , de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor . Umplem gogosarii cu...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pregatim cafea la filtru aproximativ 300 ml o indulcim si o lasam la rece. Facem crema de oua la bain-marie, amestecam galbenusurile cu zaharul pana crema devine albicioasa si zaharul este topit . Batem frisca, o amestecam cu mascarponele, pireul de castane...
Pulpe de pui la cuptor
Spalam pulpele , le taiem in doua . Facem un amestec din ulei , boia, piper , sare , usturoi pisat ,vin , trecem fiecare pulpa prin acest amestec . Ungem castronul cu untura si asezam pulpele ,peste ele punem compozitia ramasa Le dam la cuptorul incalzit...
Supa de gaina cu taitei de casa
Punem carnea la fiert cu sarea si boabele de piper . Se fierbe la foc mic spumandu-se de cate ori este nevoie pentru a iesi o supa limpede. Curatam si spalam zarzavatul si il adaugam in oala lasand sa fiarba incet. Cand carnea este fiarta strecuram supa si adaugam taieteii ,...
Ardei opariti
Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor . Intr-o oala de 10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve...
Ardei iuti in otet
Se spala ardeii si se aseaza inghesuiti in borcane . In fiecare borcan de 800 de mililitri pun o ligurita sare si o lingurita zahar . Se toarna otetul peste ardei si se capseaza . Se depoziteaza in camara . Asa murati se pastreaza pana la 2 ani , daca nu se mananca...
Ardei in saramura
Se aleg ardei frumosi si sanatosi, se spala, se curata de cotoare. Se umple un ardei cu sare si se goleste sarea dintr-un ardei in altul fara sa-i scuturam pentru a ramane sare pe peretii ardeiuluI .Procedam la fel cu toti ardeii . In fiecare arddei se pune o bucatica de hrean ....
Tort cu crema de zahar ars
In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei . Crema de zahar ars Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele . Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam...
Gogosari intregi in otet
Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi . Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill. Printre gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina . Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit...
Compot de struguri negri
Se aleg strugurii sanatosi , se spala si se desprind de pe ciorchine. Punem boabele in borcanele curate si sterilizate ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor . Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul ,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop , il turnam...
Compot de pere intregi
Aleg pere mai tari , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate. Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit . Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot. Siropul se pune peste...
Ciorba de spanac
Punem apa la fiert ,cand clocoteste adaugam spanacul congelat si usturoiul taiat rondele . Lasam 15 minute sa fiarba . Batem ouale cu smantana si iaurtul , adaugam 2 polonice de ciorba peste ele , mai batem un pic sa se amestece bine si le turnam in oala peste ciorba...
Racituri de porc [piftie]
Se curata piciorusele se taie in bucati si se pun in oala . La fel procedam si cu urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe. Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine . Se lasa la fiert la foc...