delia64

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 16.12.2012

RETETE163
PRIETENI195
Retete

Milkshake de capsuni si banane

In Sirop / Compot la 23 Iun 2013

Spalam capsunele si le curatam de codita , desfacem banana de coaja si le punem intr-un vas. Cu ajutorul blenderului vertical maruntim fructele , adaugam mierea de albina ,laptele si mai mixam pana devine copozitia omogena . Pofta buna !!!

Ciorba de cartofi

In Supe/Ciorbe la 22 Iun 2013

Punem osul afumat la fiert  , cand da in clocot aruncam apa si punem alta curata  lasand sa fiarba  incet . Intre timp curatam cartofii , ceapa  , morcovul ,   si  telina le spalam si le taiem cubulete si le punem in oala . Taiem ardeiul cubulete si il punem sa...

Clatite cu gem de capsuni

In Dulciuri la 20 Iun 2013

Spargem ouale intr-un bol , adaugam zaharul,    zaharul vanilat , razatura de lamaie , laptele ,  sarea, berea si faina , amestecam  bine pana se omogenizeaza compozitia. Lasam 10 minute sa se odihneasca compozitia apoi punem cate un polonic in tigaia incalzita si unsa cu...

Prajitura Furnicuta

In Prajituri la 19 Iun 2013

BLATUL Albusurile se bat spuma cu 150 grame zahar , nuca de cocos , macul ,faina si praful de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt  si se pune compozitia in tava , se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 minute. Se face testul cu scobitoarea si  se lasa la...

Pasta de ton

In Ton la 19 Iun 2013

Se desface conserva de ton si se pune intr-un bol , se amesteca cu margarina cu ajutorul blenderului . Curatam ceapa, o taiem marunt si o adaugam in vasul cu pasta la fel si zeama de la lamaie. Adaugam sare si piper dupa gust si amestecam . Pofta buna !!!

Ciorba de salata verde

In Ciorbe la 19 Iun 2013

Se spala salata se taie sau se rupe si se pune la fiert  20-25 minute . Se caleste usturoiul taiat in putin ulei si se pune in oala. Adaugam usturoiul verde taiat si mararul spalat si taiat marunt. Batem cele 3 oua cu sana si smantana, punem 4 polonice de supa calda peste compozitie...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2013

Se spala capsunele si se  amesteca cu zahar  pana a doua zi . Se strecoara  siropul se pune la foc incet amestecandu-se din cand in cand. Se pune zeama de la 2 lamai . Cand fierbe butonat este aproape gata de fiert  gemul . Se spala borcanele se sterilizeaza in...

Sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 18 Iun 2013

Se spala capsunele , se curata de codite si se  amesteca cu 10 kg zahar . Se lasa pana a doua zi sa-si lase zeama amestecandu-se din cand in cand. Se strecoara si se  pune la fiert  pana cand dispare spuma  . Se toarna in sticle sterilizate , se pune capacul si se da...

Tort de mere si zahar ars

In Torturi la 18 Iun 2013

Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul  la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi  lasa zeama . Intre timp   se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un...

Creier de porc pane

In Porc la 17 Iun 2013

Creierul se pune intr-o strecuratoare si se opareste . Dupa ce se scurge de apa se trece printr-un vas cu faina . Ouale, sarea , piperul si faina se amesteca pana obtinem o coca omogena. Trecem  bucatile de creier prin coca si le prajim pana se rumenesc pe toate partile. Se scot...

Tocanita de oaie

In Oaie la 16 Iun 2013

Se spala carnea  si se pune la fiert  timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne. Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile ....

Ciorba de curcan cu legume

In Ciorbe la 14 Mar 2013

Se pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele si se taie cubulete . Cand carnea este aproape fiarta se curata de pe os si se taie marunt , se adauga in supa . Se adauga legumele taiate si  orezul se mai lasa aproximativ 30 de minute sa...

Fleica la tava

In Porc la 11 Mar 2013

Spalam fleica si o taiem felii potrivite  , curatam usturoiul si il pisam . Condimentam feliile de carne cu sare , piper , boia  si usturoi. Asezam feliile de carne intr-un vas termorezistent ,punem peste ele  vinul alb si apa si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam la...

Castraveti murati

In Muraturi la 11 Mar 2013

Se spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii . Se spala borcanele si se aseaza  pe  fundul  lor  tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin  . Asezam castravetii iar printre ei punem fasii de hrean si frunze de dafin ,boabe de struguri .....

Conopida in saramura

In Muraturi la 10 Mar 2013

Se curata conopida de frunze si cotor ,se spala , se desface in buchetele . Se  spala borcanele si se pune pe fundul lor telina frunze,ramuri de cimbru ,   tulpini de marar  si 2-3 foi de dafin . Se aseaza buchetele de conopida  intre ele se pun fasii de hrean . Punem...

Cartofi la cuptor cu oua si telemea

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2013

Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja  Punem si cele 4 oua la fiert  Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii . Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari . Razuim telemeaua  . Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de...

Ciuperci cu maioneza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2013

Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb . Facem maioneza  in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia . Usturoiul se curata si se taie marunt. Ciupercile fierte se strecoara si se amesteca cu maioneza ,  usturoiul , patrunjelul...

Gogosari umpluti cu varza si conopida

In Muraturi la 9 Mar 2013

Se aleg gogosari  mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte . Varza se spala si se razuieste  , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta .Asezam crengute de cimbru , de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor . Umplem gogosarii cu...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 9 Mar 2013

Tiramisu reţetă originală Pregatim cafea la filtru aproximativ 300 ml o indulcim si o lasam la rece. Facem crema de oua la bain-marie, amestecam galbenusurile cu zaharul pana crema devine albicioasa si zaharul este topit . Batem frisca, o amestecam cu mascarponele, pireul de castane...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 9 Mar 2013

Spalam pulpele , le taiem in doua  . Facem un amestec din ulei , boia, piper , sare , usturoi pisat ,vin  , trecem fiecare pulpa prin acest amestec  . Ungem  castronul cu untura si asezam pulpele ,peste ele punem compozitia ramasa  Le dam la cuptorul incalzit...

Supa de gaina cu taitei de casa

In Supe la 7 Mar 2013

Punem carnea la fiert cu sarea si boabele de piper . Se fierbe la foc mic  spumandu-se de cate ori este nevoie  pentru a iesi o supa limpede. Curatam si spalam zarzavatul si il adaugam in oala lasand sa fiarba incet. Cand carnea este fiarta strecuram supa si adaugam taieteii ,...

Ardei opariti

In Muraturi la 7 Mar 2013

Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala  si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor . Intr-o oala de  10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve...

Ardei iuti in otet

In Muraturi la 7 Mar 2013

Se spala ardeii si se aseaza inghesuiti in borcane . In fiecare borcan de 800 de mililitri pun o ligurita sare si o lingurita zahar . Se toarna otetul peste ardei si se capseaza  . Se depoziteaza in camara . Asa murati  se pastreaza pana la 2 ani , daca nu se mananca...

Ardei in saramura

In Conserve la 7 Mar 2013

Se aleg ardei frumosi si sanatosi, se spala, se curata de cotoare. Se umple un ardei cu sare si se goleste sarea dintr-un ardei in altul fara sa-i scuturam pentru a ramane sare pe peretii ardeiuluI .Procedam la fel  cu toti ardeii  . In fiecare arddei se pune o bucatica de hrean ....

Tort cu crema de zahar ars

In Torturi la 7 Mar 2013

In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei . Crema de zahar ars  Batem albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele  . Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam...

Gogosari intregi in otet

In Muraturi la 6 Mar 2013

Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi . Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill. Printre  gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina . Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit...

Compot de struguri negri

In Sirop / Compot la 6 Mar 2013

Se aleg strugurii sanatosi , se spala  si se desprind de pe ciorchine. Punem boabele in borcanele curate si sterilizate  ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor . Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul ,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop , il turnam...

Compot de pere intregi

In Sirop / Compot la 6 Mar 2013

Aleg pere mai tari  , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate. Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit . Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot. Siropul se pune  peste...

Ciorba de spanac

In Ciorbe la 6 Mar 2013

Punem apa la fiert ,cand clocoteste adaugam spanacul congelat si usturoiul taiat  rondele . Lasam 15 minute sa fiarba . Batem ouale cu smantana si iaurtul , adaugam 2 polonice de  ciorba  peste ele  , mai batem un pic sa se amestece bine si le turnam in oala peste ciorba...

Racituri de porc [piftie]

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2013

Se curata piciorusele  se taie in bucati si se pun in oala .  La fel procedam si cu  urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe. Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine . Se lasa la fiert la foc...

Afisate 121 - 150 din 163 retete    

Postari recente

publicat la 27.10.2014

Cartofi rantaliti

publicat la 26.10.2014

Desert galuste de aur

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]