delia64

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 16.12.2012

RETETE163
PRIETENI191
Retete / Dulciuri

Cozonac cu rahat

In Dulciuri la 6 Apr 2014

Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar . Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom   ,3 linguri margarina razatura de lamaie . Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam...

Langosi de post

In Dulciuri la 3 Apr 2014

Se pune drojdia la crescut cu zaharul si 100 ml. apa calduta . Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta  , o lingurita sare si restul de apa . Se framanta bine aluatul pana cand se desprinde de mana si face basicute . Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul , aproximativ...

Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale

In Prajituri la 25 Mar 2014

Separam albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul . Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie  ,    zaharul vanilat  ,esenta de vanilie si rom . Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor ....

Foietaj cu dulceata si nuca

In Prajituri la 5 Mar 2014

Lasam foietajul la temperatura camerei pana se dezgheata . Cu un cutit incalzit in apa fierbinte taiem patrate   foietajul  de marimea dorita . Amestecam dulceata de prune cu samburi de nuca . Punem pe fiecare patratel  o lingurita de dulceata  si impaturim ....

Tort cu crema de branza si frisca

In Torturi la 5 Mar 2014

Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina  ,praful de copt stins in zeama de lamaie ,  zaharul vanilat si praful de sare . Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C. Dupa aproximativ 30 de...

Milkshake de capsuni si banane

In Sirop / Compot la 23 Iun 2013

Spalam capsunele si le curatam de codita , desfacem banana de coaja si le punem intr-un vas. Cu ajutorul blenderului vertical maruntim fructele , adaugam mierea de albina ,laptele si mai mixam pana devine copozitia omogena . Pofta buna !!!

Clatite cu gem de capsuni

In Dulciuri la 20 Iun 2013

Spargem ouale intr-un bol , adaugam zaharul,    zaharul vanilat , razatura de lamaie , laptele ,  sarea, berea si faina , amestecam  bine pana se omogenizeaza compozitia. Lasam 10 minute sa se odihneasca compozitia apoi punem cate un polonic in tigaia incalzita si unsa cu...

Prajitura Furnicuta

In Prajituri la 19 Iun 2013

BLATUL Albusurile se bat spuma cu 150 grame zahar , nuca de cocos , macul ,faina si praful de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt  si se pune compozitia in tava , se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 minute. Se face testul cu scobitoarea si  se lasa la...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2013

Se spala capsunele si se  amesteca cu zahar  pana a doua zi . Se strecoara  siropul se pune la foc incet amestecandu-se din cand in cand. Se pune zeama de la 2 lamai . Cand fierbe butonat este aproape gata de fiert  gemul . Se spala borcanele se sterilizeaza in...

Sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 18 Iun 2013

Se spala capsunele , se curata de codite si se  amesteca cu 10 kg zahar . Se lasa pana a doua zi sa-si lase zeama amestecandu-se din cand in cand. Se strecoara si se  pune la fiert  pana cand dispare spuma  . Se toarna in sticle sterilizate , se pune capacul si se da...

Tort de mere si zahar ars

In Torturi la 18 Iun 2013

Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul  la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi  lasa zeama . Intre timp   se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 9 Mar 2013

Tiramisu reţetă originală Pregatim cafea la filtru aproximativ 300 ml o indulcim si o lasam la rece. Facem crema de oua la bain-marie, amestecam galbenusurile cu zaharul pana crema devine albicioasa si zaharul este topit . Batem frisca, o amestecam cu mascarponele, pireul de castane...

Tort cu crema de zahar ars

In Torturi la 7 Mar 2013

In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei . Crema de zahar ars  Batem albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele  . Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam...

Compot de struguri negri

In Sirop / Compot la 6 Mar 2013

Se aleg strugurii sanatosi , se spala  si se desprind de pe ciorchine. Punem boabele in borcanele curate si sterilizate  ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor . Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul ,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop , il turnam...

Compot de pere intregi

In Sirop / Compot la 6 Mar 2013

Aleg pere mai tari  , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate. Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit . Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot. Siropul se pune  peste...

Prajitura cu branza de vaca

In Prajituri la 2 Feb 2013

Intr-un bol spargem oule ,adaugam zaharul ,razatura de lamaie ,sarea si amestecam energic pana se topeste zaharul. Turnam uleiul si apoi apa amestecand pentru a se omogeniza compozitia. Amestecam praful de copt cu faina si adaugam  la restul compozitiei , impartim coca in 2 parti si...

Tort Anabel

In Torturi la 30 Ian 2013

Blatul Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt. Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o  temperatura de 180 de grade. Facem testul...

Tort de zahar ars cu frisca si fructe

In Torturi la 30 Ian 2013

Crema de zahar ars Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze,  tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit. Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat. Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp...

Afisate 31 - 48 din 48 retete    

Postari recente

publicat la 27.10.2014

Cartofi rantaliti

publicat la 26.10.2014

Desert galuste de aur

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]